vaistai.lt
Dėl radioaktyvių medžiagų maisto produktuose galime jaustis saugūsPo Černobylio atominės elektrinės (AE) avarijos praėjo ketvirtis amžiaus, tačiau šios nelaimės padariniai jaučiami dar ir šiandien. Tad visos Europos Sąjungos šalys tiria, ar maisto produktuose nėra radioaktyvių medžiagų likučių. Lietuvoje jų koncentracijų kiekius tiek vietinės kilmės, tiek importuojamuose produktuose tiria Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) specialistai.
daugiau
Sveikatos reikalų komitetas kreipiasi į Seimo Antikorupcijos komisiją dėl Nacionalinės imunoprofilaktikos programos rengimo eigosBalandžio 30 d. Seimo Sveikatos reikalų komitetas svarstė Kraujo donorystės įstatymo 1 ir 2 straipsnių pakeitimo ir papildymo ir Įstatymo papildymo priedu įstatymo projektą Nr. XIIP-1400, kurio tikslas yra užtikrinti efektyvią kraujo donorystės veiklą, nepertraukiamą ligoninių aprūpinimą saugiais ir kokybiškais kraujo komponentais. Įstatymo projektas parengtas siekiant užtikrinti 2003 m. sausio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2002/98/EB nustatančios žmogaus kraujo ir kraujo komponentų surinkimo, ištyrimo, perdirbimo, laikymo bei paskirstymo kokybės ir saugos standartus bei iš dalies keičiančios Direktyvą 2001/83/EB 20 straipsnio nuostatų įgyvendinimą, kokybiškų ir saugių kraujo komponentų ruošimą, stabilią kraujo donorystės veiklą, bei atsižvelgiant į kitų Europos Sąjungos šalių gerąją praktiką.
daugiau
Naujajame kompensuojamųjų vaistų kainyne – daugiau naujų ir pigesnių vaistųValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad nuo balandžio 29 d. įsigalioja naujas Kompensuojamųjų vaistinių preparatų kainynas. Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio įsakymu patvirtintame kainyne įtraukta beveik 100 naujų pigesnių generinių vaistų. Beveik 1300 vaistų sumažėjo bazinės kainos. Taip pat už daugumą vaistų žmonės mokės mažesnes priemokas nei iki šiol. 
daugiau
Galimybė išgelbėti žmogaus gyvybę Tarptautinės medicinos darbuotojų dienos proga Kauno bendrovėje „Ortopedijos technika“ visuomenei buvo pristatytas ką tik įsigytas automatinis išorinis defibriliatorius (AID), skirtas pradiniam gaivinimui. Šiuo prietaisu pagalbą pirmomis nelaimės minutėmis gali suteikti ir kvalifikuotas medikas, ir medicininio išsilavinimo neturintis žmogus. LSMU prof. dr. Dinas Vaitkaitis, sveikindamas šią iniciatyvą, paminėjo faktą, jog „lietuvių kilmės mokslininkas Bernardas Lounas už šiuolaikinio nuolatinės srovės defibriliatoriaus išradimą buvo apdovanotas Nobelio premija“.
daugiau
Darbo grupė svarstys rezidentų socialinių garantijų klausimusSveikatos apsaugos ministerijos iniciatyva sudaryta darbo grupė  peržiūrės teisės aktus, teiks siūlymus, kaip sudaryti geras darbo ir socialines sąlygas į regionų  ligonines atvyksiantiems dirbti jauniems gydytojams rezidentams. Darbo grupę jaunųjų specialistų socialinėms garantijoms svarstyti sudaro Sveikatos apsaugos, Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo ministerijų aukšto rango pareigūnai, rezidentų, Lietuvos Sveikatos  mokslų bei Vilniaus universiteto atstovai. Darbo grupės pirmininkas – sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis.
daugiau
Kauno klinikose lankysis delegacija iš ŠveicarijosBalandžio 29 dieną, Kauno klinikose lankysis Šveicarijos Konfederacijos atsakingų institucijų atstovai, kurie domėsis, kaip įgyvendinamas Šveicarijos Konfederacijos ir Lietuvos Respublikos bendradarbiavimo programos lėšomis finansuojamas projektas „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje“. Kartu su aukštais svečiais iš Šveicarijos į Kauną atvyks ir Lietuvos Respublikos finansų bei sveikatos apsaugos ministerijų atstovai.
daugiau
Europos vaistų agentūra informuoja apie vaistinio preparato Herceptin vagystęEuropos vaistų agentūra informuoja apie vaistinio preparato Herceptin vagystę Italijoje. Kai kurie preparato buteliukai vėliau buvo suklastoti ir kai kuriose šalyse nelegaliai pateko į legalų vaistų platinimo tinklą. Europos vaistų agentūra ir ES valstybių narių nacionalinės vaistų agentūros bendradarbiauja tiriant šį įvykį.
daugiau
Kertinis odontologinės pagalbos pertvarkos akmuo – paslaugų prieinamumas, priimtinumas ir tinkamumasSveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis inicijavo posėdį, skirtą vienos svarbiausių medicinos sričių – odontologijos – pasiekimams ir iššūkiams aptarti, Susitikime dalyvavo vyriausioji respublikos odontologė, prof. Alina Pūrienė, Lietuvos Respublikos Odontologų rūmų tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.
daugiau
Nustatyti sveikatos priežiūros paslaugų kriterijai užtikrins pacientams aukščiausios kokybės paslaugasSveikatos priežiūros paslaugos bus kompensuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų, jeigu atitiks objektyvius, iš anksto žinomus, nediskriminacinius kriterijus. Tokiam Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui pritarė LR Vyriausybė. Nors Sveikatos draudimo įstatyme buvo numatytas reikalavimas, kad Iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamos tik asmens sveikatos priežiūros paslaugos, kurios atitinka Vyriausybės nustatytus iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijus“( Sveikatos draudimo įstatymo 9 straipsnio 8 dalis), tačiau tokie kriterijai iki šiol nebuvo numatyti.
daugiau
Visuomenės sveikatos plėtra savivaldybėseKėdainiuose vyko mokslinė-praktinė konferencija „Visuomenės sveikatos plėtra savivaldybėse“. Konferencijos organizatoriai: Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos institutas. Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Danguolė Avižiuvienė dėkojo taip gausiai susirinkusiems dalyviams, kurie prisideda prie visuomenės sveikatinimo veiklos, džiaugėsi, kad pirmą kartą sėkmingai suorganizuota konferencija, kurioje dalyvavo visi oganizuojantys, vykdantys ir atstovaujantys visuomenės sveikatos priežiūrą tiek nacionaliniu, tiek savivaldybių lygmeniu.
daugiau
4171 - 4180 iš 4729 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  411 412 413 414 415 416 417 418 419 420  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos