vaistai.lt
Kauno klinikose lankysis delegacija iš ŠveicarijosBalandžio 29 dieną, Kauno klinikose lankysis Šveicarijos Konfederacijos atsakingų institucijų atstovai, kurie domėsis, kaip įgyvendinamas Šveicarijos Konfederacijos ir Lietuvos Respublikos bendradarbiavimo programos lėšomis finansuojamas projektas „Nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimas Lietuvoje“. Kartu su aukštais svečiais iš Šveicarijos į Kauną atvyks ir Lietuvos Respublikos finansų bei sveikatos apsaugos ministerijų atstovai.
daugiau
Europos vaistų agentūra informuoja apie vaistinio preparato Herceptin vagystęEuropos vaistų agentūra informuoja apie vaistinio preparato Herceptin vagystę Italijoje. Kai kurie preparato buteliukai vėliau buvo suklastoti ir kai kuriose šalyse nelegaliai pateko į legalų vaistų platinimo tinklą. Europos vaistų agentūra ir ES valstybių narių nacionalinės vaistų agentūros bendradarbiauja tiriant šį įvykį.
daugiau
Kertinis odontologinės pagalbos pertvarkos akmuo – paslaugų prieinamumas, priimtinumas ir tinkamumasSveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis inicijavo posėdį, skirtą vienos svarbiausių medicinos sričių – odontologijos – pasiekimams ir iššūkiams aptarti, Susitikime dalyvavo vyriausioji respublikos odontologė, prof. Alina Pūrienė, Lietuvos Respublikos Odontologų rūmų tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.
daugiau
Nustatyti sveikatos priežiūros paslaugų kriterijai užtikrins pacientams aukščiausios kokybės paslaugasSveikatos priežiūros paslaugos bus kompensuojamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšų, jeigu atitiks objektyvius, iš anksto žinomus, nediskriminacinius kriterijus. Tokiam Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui pritarė LR Vyriausybė. Nors Sveikatos draudimo įstatyme buvo numatytas reikalavimas, kad Iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamos tik asmens sveikatos priežiūros paslaugos, kurios atitinka Vyriausybės nustatytus iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto apmokamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kriterijus“( Sveikatos draudimo įstatymo 9 straipsnio 8 dalis), tačiau tokie kriterijai iki šiol nebuvo numatyti.
daugiau
Visuomenės sveikatos plėtra savivaldybėseKėdainiuose vyko mokslinė-praktinė konferencija „Visuomenės sveikatos plėtra savivaldybėse“. Konferencijos organizatoriai: Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos institutas. Kėdainių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Danguolė Avižiuvienė dėkojo taip gausiai susirinkusiems dalyviams, kurie prisideda prie visuomenės sveikatinimo veiklos, džiaugėsi, kad pirmą kartą sėkmingai suorganizuota konferencija, kurioje dalyvavo visi oganizuojantys, vykdantys ir atstovaujantys visuomenės sveikatos priežiūrą tiek nacionaliniu, tiek savivaldybių lygmeniu.
daugiau
Akinių formos šiaudeliuose nustatyta kenksmingų medžiagųAkinių formos šiaudeliuose, skirtuose gerti, nustatyta neleistinų medžiagų ftalatų. Manoma, kad jos gali neigiamai veikti endokrininę sistemą, kenkti kepenims, trikdyti medžiagų apykaitą ir silpninti imuninę sistemą. Pranešimą dėl nesaugių šiaudelių Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF), kai Vokietijoje paėmus šių gaminių mėginius ir atlikus laboratorinius tyrimus paaiškėjo, kad ftalatų di-2-propilheptilftalatų kiekis – 31 g/100 g produkto.
daugiau
Kramtomojoje gumoje „Maša ir lokys“ – didelis kiekis dažiklioValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) iš Lenkijos gavo pranešimą dėl nesaugios kramtomosios gumos „Maša ir lokys“, pagamintos Kinijoje. Joje nustatytas didelis kiekis – net 20,4 mg/kg maisto priedo dažiklio E 110 – Saulėlydžio geltonojo FCF. Šios medžiagos didžiausias leidžiamas kiekis pagal Komisijos Reglamentą produkte gali sudaryti 10 mg/kg.
daugiau
Tikrinama maisto papildų sudėtisValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra numačiusi šiais metais atlikti įvairių maisto papildų kokybės tyrimus, ištirti jų sudėtyje esančių veikliųjų medžiagų kiekius bei įvertinti, ar gamintojai jų įdeda tiek, kiek deklaruoja ženklinimo etiketėse. Vykdant numatytus tyrimus, iš rinkos buvo atrinkti maisto papildų, skirtų sąnarių funkcijoms palaikyti, mėginiai ir išsiųsti į laboratoriją Danijoje, kad būtų nustatyti gliukozamino ir chondroitino sulfatų kiekiai. Tyrimų rezultatai parodė, kad gliukozamino ir chondroitino sulfatų kiekiai ne visuose papilduose atitiko gamintojų deklaruotus. Rasta tiek per mažų, tiek per didelių šių medžiagų kiekių.
daugiau
Siekiama užtikrinti vienodas sąlygas viešųjų ir privačių gydymo įstaigų veiklaiSveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pristatė Seimui Sveikatos draudimo, Sveikatos priežiūros įstaigų ir Sveikatos sistemos įstatymų pataisas (projektas Nr. XIIP-1490, Nr. XIIP-1491, Nr. XIIP-1492), kuriomis siekiama tinkamai reglamentuoti sutarčių su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis (ASPĮ), vaistinėmis bei medicinos optikos įmonėmis sudarymą. Pagal šiuo metu galiojantį teisinį reguliavimą teritorinių ligonių kasų (TLK) sutartys dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų išlaidų apmokėjimo Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis turi būti sudaromos su visomis gydymo įstaigomis, turinčiomis licenciją arba akredituotomis šiai veiklai bei pageidaujančiais tokias sutartis sudaryti.
daugiau
Seimas įsteigė Nacionalinį vėžio institutąSeimas plenariniame posėdyje priėmė Nacionalinio vėžio instituto įstatymą ir lydimojo Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus (projektai Nr. XIP-3128(2), Nr. XIP-3129(2), kuriais nutarta iki 2014 m. liepos 1 d. įsteigti valstybinį mokslinių tyrimų institutą – Nacionalinį vėžio institutą. Į jo sudėtį nutarta įtraukti ir kliniką. Už Nacionalinio vėžio instituto įstatymą balsavo 67 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 9 parlamentarai.
daugiau
4181 - 4190 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  411 412 413 414 415 416 417 418 419 420  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos