vaistai.lt
Kontroliuojama, kad iš Lenkijos nepatektų afrikiniu kiaulių maru užkrėsti produktaiPraėjusią savaitę Lenkijoje nustačius afrikinį kiaulių marą, iš kai kurių šios šalies regionų į Lietuvą uždrausta įvežti kiaulieną. Vartotojai, įpratę maisto produktus pirkti kaimyninėje šalyje, taip pat verslininkai, įvežantys į Lietuvą kiaulienos produktus ir jos skerdeną, pašarus, turėtų atkreipti dėmesį, ar skerdykla nepatenka į draudžiamą teritoriją, taip pat ar kiaulės skerdimui nebuvo įvežtos iš tokio regiono.
daugiau
Europos Parlamentas sugriežtino tabako gamybą ir pardavimąTrečiadienį Europos Parlamentas didele balsų dauguma patvirtino atnaujintas tabako produktų gamybos ir pardavimo taisykles, kuriomis siekiama sumažinti šių gaminių patrauklumą tarp jaunimo (514 balsai už, 66 prieš ir 58 susilaikė). Su ES Taryba pasiektas susitarimas numato, kad 65 proc. cigarečių pakuotės ploto turės būti skirta vaizdiniams įspėjimams apie žalą sveikatai, aromatizuotos cigaretės palaipsniui bus uždraustos, o elektroninės cigaretės – griežčiau reguliuojamos.
daugiau
Kokių reikalavimų būtina laikytis prekiaujant maisto produktais Kaziuko ir kitose mugėseKasmet kovo pradžioje didžiuosiuose Lietuvos miestuose šurmuliuoja Kaziuko mugė, kurioje įmonės, šeimos ūkeliai ir pavieniai žmonės siūlo įsigyti tradicinių ir netradicinių mėsos, duonos, konditerijos gaminių, saldumynų. Tačiau kiekvienais metais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai tikrindami, ar prekiaujama saugiais ir kokybiškais maisto produktais, randa nemažai pažeidimų.
daugiau
Tiriamas galimas ūmios žarnyno infekcijos protrūkis VilniujeVilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad 4 lopšeliuose darželiuose, priklausančiuose UAB „Vaikystės sodas“, pradėtas tyrimas dėl galimo apsinuodijimo maistu protrūkio. Tyrimas pradėtas gavus informaciją iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro, kad ūmia žarnyno infekcija susirgo 4 vaikai, lankę skirtingas ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė, kad visiems 4 lopšeliams darželiams, kuriuos lankė susirgę vaikai, maistą tiekė ta pati viešojo maitinimo įmonė – UAB „Voverės“ (Bazilijonų 3, Vilnius). Nedelsiant atliktas šios įmonės patikrinimas.
daugiau
Būsimų kūdikių, naujagimių ir jų mamyčių sveikata besirūpinantis komitetas pradėjo savo darbąĮ pirmąjį posėdį Sveikatos apsaugos ministerijoje susirinkę Perinatologijos integruotos sveikatos priežiūros valdymo komiteto nariai aptarė šių metų veiklos, skirtos efektyviai nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūrai, gaires. Siekdamas koordinuoti patologijų Lietuvoje valdymą ir mažinti pacientų eiles, 2014 m. vasario 11 d. sveikatos apsaugos ministras Vytenio Povilo Andriukaitis įsteigė Patologijų integruotos sveikatos priežiūros valdymo tarybą (jos vadovas – pats ministras) ir Perinatologijos integruotos sveikatos priežiūros valdymo komitetą.
daugiau
Parodoje „Sveikatos dienos 2014“ – dėmesys užkrečiamosioms ligomsUžkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistai šį savaitgalį (vasario 28 d. – kovo 2 d.) visuomenę kviečia užsukti į  Kauno futbolo maniežą (Aukštaičių g. 51), kur vyks medicinos ir sveikatingumo paroda „Sveikatos dienos 2014 “.  
Parodos svečiai, aplankę Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro stendą, turės puikią progą daugiau sužinoti apie užkrečiamąsias ligas ir jų prevenciją, pasikonsultuoti su užkrečiamųjų ligų specialistais bei gauti atsakymus į sau rūpimus klausimus apie lytiškai plintančias infekcijas ir ŽIV, hepatitą, žarnyno infekcijas, erkių ar naminių gyvūnų platinamas ligas.
daugiau
Sveikatos reikalų komitetas: „Sveikatos sistemos finansavimas nėra pakankamas“Trečiadienį Seimo Sveikatos reikalų komitetas posėdyje išklausė Valstybinės ligonių kasos informaciją apie gydymo įstaigų finansinę situaciją ir apie 2014 metų teritorinių ligonių kasų su asmens sveikatos priežiūros įstaigomis sutarčių sudarymo eigą. Valstybinės ligonių kasos direktoriaus A. Sasnausko teigimu įstaigų finansinė situacija, lyginant 2013 m. rugsėjo ir gruodžio mėnesių duomenis, pagerėjo, nes 2013 metų pabaigoje įstaigoms buvo skitas papildomas finansavimas iš PSDF biudžeto rezervo. Tačiau finansinė situacija išlieka įtempta – 2013 metus viešosios gydymo įstaigos baigė turėdamos daugiau kaip 60 mln. litų nuostolių.
daugiau
VLK: prasidėjo ligonių kasų ir gydymo įstaigų sutarčių sudarymo procesasTeritorinių ligonių kasų (TLK) ir gydymo įstaigų, vaistinių bei optikos paslaugas teikiančių įstaigų sutarčių sudarymo procesas prasidėjo. Su minėtomis įstaigomis artimiausiu metu bus derinami TLK parengti sutarčių projektai, sprendžiami dėl jų kylantys klausimai. Abiem pusėms baigus derinti minėtus projektus, sutartys bus pasirašomos, siekiant užtikrinti tinkamą gyventojams suteiktų sveikatos priežiūros paslaugų išlaidų apmokėjimą Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis.
daugiau
Psichikos sveikatos strategijos įgyvendinimo ir savižudybių prevencijos veiksmų planas įvertintas geraiValstybinės sveikatos reikalų komisijos prie LR Vyriausybės posėdyje pozityviai, kaip apmastytas ir logiškas, įvertintas Psichikos sveikatos strategijos įgyvendinimo ir savižudybių prevencijos veiksmų plano projektas. Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis, pabrėžęs tarpinstitucinio bendradarbiavimo svarbą, pakvietė Valstybinės sveikatos reikalų komisijos narius – šalies ministerijų ir žinybų atstovus – pagal savo kompetenciją papildyti ir aprobuoti projektą.
daugiau
Aukščiausio lygio pagalba ligoniams bus teikiama 5 miokardo infarkto centruoseIntegruotos medicinos (klasterių) sistema apima vis daugiau sričių. Gydymo centruose, išdėstytuose visoje šalies teritorijoje, koordinuotai teikiama pagalba onkologiniams, insultų ištiktiems ligoniams. Padėtas teisinis pagrindas ir miokardo infarkto klasterio veiklai. Miokardo infarkto gydymo centrų (klasterių) steigimas, pacientų srautų valdymas, operatyvios pagalbos kriterijai ir reikalavimai  nustatyti Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio pasirašytame įsakyme dėl ūmaus  miokardo infarkto gydymo prieinamumo gerinimo.
daugiau
4281 - 4290 iš 4732 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  421 422 423 424 425 426 427 428 429 430  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos