vaistai.lt
Neeiliniai 2013-ieji sveikatos apsaugos srityje: „geras katalizatorius reikalingoms permainoms“Praeitą savaitę sveikatos apsaugos ministras sukvietė žurnalistus, kad apibendrintų metų pasiekimus. Po dviejų mėnesių aktyvių derybų dėl Tabako gaminių direktyvos, ministras tikėjosi jei ne ovacijų, tai bent draugiško pasveikinimo. Iš žurnalistų to nesulaukęs, jis supyko. Ir žurnalistai ministro akyse virto mažais vaikais, kuriuos galima buvo ir pabarti, ir paegzaminuoti. Toks santykis išryškino vieną esminę problemą – lietuviai (ir žurnalistai) taip ilgai nematė nieko gero iš Sveikatos apsaugos ministerijos, kad dabar sunkiai gali patikėti visais pokyčiais, abejoja veiksmų nuoširdumu ir vis kelia naujus klausimus, nes didelė, beveik porą dešimtmečių besitęsianti, netvarka reikalauja skubių sprendimų.
daugiau
Kardiologinių pacientų gydymas tampa trumpesnis ir efektyvesnisVilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos (toliau – VUL SK) 2009 m. pradėjusios vykdyti Europos socialinio fondo lėšomis finansuojamą projektą „Sveikatos priežiūros įstaigose dirbančių specialistų, prisidedančių prie sergamumo ir mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų mažinimo, profesinės kompetencijos ugdymas“, sėkmingai baigia įgyvendinti trylika projekto veiklų (detaliau apie projektą ir jo veiklas: http://kardiomokymai.6te.net/). Projekto vadovė Jūratė Karvelienė informavo, kad tai buvo 100 proc. ES struktūrinių fondų finansuojamas projektas pagal 2007-2013 metų Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos I prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“ priemonę VP1-1.1-SADM-10-V „Sveikatos specialistų, prisidedančių prie sergamumo ir mirtingumo nuo pagrindinių neinfekcinių ligų mažinimo, kvalifikacijos kėlimas“.
daugiau
Kuriami klasteriai sumažins pagalbos netolygumusKauno klinikose įvyko pasitarimas dėl tolesnio bendradarbiavimo su Kauno krašto bei kitomis ligoninėmis. Planuodama kitų metų darbus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) norėjo išgirsti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų specialistų nuomonę dėl būsimų projektų, kurie pagerintų pagalbą insulto ir miokardo infarkto atveju.  Susitikimo metu Sveikatos apsaugos ministro patarėjas Arvydas Skorupskas išklausė Kauno klinikų ir kitų ligoninių atstovų pasiūlymus dėl integruotos sveikatos priežiūros paslaugų plėtros bei nacionalinės ir regioninės sveikatos priežiūros strategijos rengimo. Pagrindinis strategijos tikslas – gerinti paslaugų kokybę ir prieinamumą, mažinti sveikatos priežiūros netolygumus onkologijos, kardiologijos, neurologijos ir vaikų ligų srityje bei užtikrinti  reikiamą infrastruktūrą numatytiems tikslams pasiekti.
daugiau
Uždrausta realizuoti neaiškios kilmės šaldytų lašišų produktųKauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, uždrausta tiekti į rinką daugiau nei 3 t šaldytos maltos lašišų mėsos. Tirdami vartotojo skundą dėl galimai neteisingai paženklintos sušaldytos lašišų mėsos, Kauno valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos inspektoriai atliko patikrinimą AB „Premia KPC” sandėlyje (Taikos pr. 96, Kaunas). Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonė šių metų gegužės mėnesį įsigijo 5,3 t šaldytos lašišų mėsos iš norvegų firmos ,,Icelandic Norway AS”. Produktus supakavo lenkų įmonė F.H. „Sulmin“ SP.J.. Tikrinamų produktų ženklinimo etiketėje buvo nurodyta: „Lašišų malta mėsa, sušaldyta, tinka vartoti iki 28 05 2014, partijos Nr. 13 2785002”.
daugiau
Prof. R. Benečio mokiniai atliko pirmąją širdies transplantacijąKauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikoje atlikta neeilinė širdies persodinimo operacija. Operaciją atliko medikų komanda, vadovaujama Širdies chirurgijos skyriaus vadovo dr. Povilo Jakuškos. Jam talkino kardiochirurgai dr. Ramūnas Bolys, dr. Algimantas Budrikis, Giedrius Žukovas, Andrius Vainorius, anesteziologai prof. Edmundas Širvinskas, Marius Dumčius bei kiti specialistai: viso – apie 20 medikų. Tai pirmoji širdies transplantacija Kauno klinikose, atlikta prof. Rimanto Benečio mokinių.
daugiau
Atsirandančių ir nustatomų naujų pavojų sveikatai mokslinis komitetas. Piliečių sveikatos apsauga nuo naujų pavojųAtsirandančių ir nustatomų naujų pavojų sveikatai mokslinio komiteto Pirmininkas prof. Philippe'as Hartemannas: ,,2013 m. balandžio mėn. Liuksemburge 2013–2016 m. kadencijai paskirti nauji Atsirandančių ir nustatomų naujų pavojų sveikatai mokslinio komiteto (SCENIHR) nariai". Komiteto narius, paskelbusi viešą kvietimą pareikšti susidomėjimą, išrinko Europos Komisija. Jie atrinkti kaip nepriklausomi ekspertai pagal išskirtines mokslines specialiąsias žinias. Be to, kandidatai turėjo užtikrinti, kad nėra interesų konflikto, nes tuomet tapti komiteto nariais negalėtų. Be rašytinių deklaracijų dėl interesų konflikto, kurias komiteto nariai ir jame dirbantys išorės ekspertai teikia tuo metu, kai yra paskiriami, jie turi teikti ir metines rašytines deklaracijas, patvirtinančias, kad tokio konflikto nėra, taip pat žodžiu pranešti apie bet kokį galimą interesų konfliktą per kiekvieną sesiją ir svarstant kiekvieną klausimą.
daugiau
Uždrausta platinti nesaugius maisto papildusValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl neleistinų mineralinių medžiagų maisto papildų sudėtyje uždrausta platinti dviejų partijų nesaugius maisto papildus ,,MHP Active sport“ (geriausi vartoti iki 07-2015 ir 04-2015), kurių gamintojas ,,Maximum Human Performance Inc.“ ( JAV), platintojas – UAB „Savickas INT“ (Vilniaus raj.).
Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, atlikdami planinį patikrinimą mažmeninės prekybos įmonėje UAB „Sportland LT“ (Karaliaus Mindaugo pr. 48, Kaunas), nustatė, kad papildų ,,MHP Active sport” sudėtyje buvo nurodytos neleistinos medžiagos – vanadžio sulfatas ir boro chelatas.
daugiau
Seimas 2014-uosius paskelbė Vaikų sveikatos metaisSeimas, atsižvelgdamas į šešioliktosios Vyriausybės 2012–2016 metų programoje įtvirtintą siekį ypač daug dėmesio skirti vaikų sveikatai, siekdamas pagerinti vaikų sveikatos rodiklius, skatinti su sveikata susijusių naudingų įpročių, vertybių ir elgesio formavimąsi, nutarė 2014-uosius paskelbti Vaikų sveikatos metais. Už Seimo nutarimą „Dėl 2014 metų paskelbimo Vaikų sveikatos metais“ (projektas Nr. XIIP-1342) balsavo 76 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 4 parlamentarai.
daugiau
nepertraukiamas centralizuotai perkamų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių tiekimasŠiandien (2013.12.18) Seimo Sveikatos reikalų komitetas priėmė sprendimą dėl centralizuotai perkamų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių. Komitetas, siekdamas užtikrinti tolesnį nepertraukiamą centralizuotai perkamų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių tiekimą sveikatos priežiūros įstaigoms ir racionalų skiriamų lėšų panaudojimą, nusprendė siūlyti Sveikatos apsaugos ministerijai ir Valstybinei ligonių kasai atlikti 2010–2013 metų centralizuotai perkamų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių poreikio ir lėšų panaudojimo auditą.
daugiau
Nuo metų pradžios Lietuvoje užregistruota beveik 90 trichineliozės atvejųValstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, Lietuvoje kasmet vidutiniškai nustatoma per 100 trichineliozės atvejų. Nuo šių metų pradžios mūsų šalyje užregistruoti 84 šios ligos atvejai šernuose ir 4 – kiaulėse. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dar kartą primena gyventojams, kad paskerdus savo reikmėms auginamas kiaules ar sumedžiojus šernus, jų mėsą būtina patikrinti dėl trichineliozės. Gyventojams vienintelis patikimas apsisaugojimo būdas – nevalgyti nepatikrintos, trichinelėmis užkrėstos mėsos.
daugiau
4401 - 4410 iš 4734 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  441 442 443 444 445 446 447 448 449 450  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos