vaistai.lt

Baltmė nėra kosmetinis defektas – liga veikia gyvenimo kokybę ir emocinę būsenąBirželio 25 d. minima tarptautinė baltmės (lot. vitiligo) diena. Praeitais metais VU medicinos studentai, vadovaujami prof. Dr. Matildos Bylaitės-Bučinskienės, atliko baltme sergančių pacientų gyvenimo kokybę vertinantį tyrimą. Jis atkleidė, jog dauguma sergančiųjų jaudinasi dėl tolimesnio ligos išplitimo, taip pat jaučia nerimą dėl pakitusios odos išvaizdos, - skelbiama pranešime žiniasklaidai.


daugiau

Kad atviri bateliai nebaugintų: kaip vasarą prižiūrėti pėdasKarštis priverčia įšokti ne tik į berankovius marškinėlius, bet ir atvirus batelius. Basučių sezonas primena, kaip svarbu nepamiršti pasirūpinti ir pėdomis, kurios didžiąją metų dalį niekam nekrenta į akis. Daug vaikštant, dėvint uždarą avalynę ir neprižiūrint pėdų, ragėja jų oda, gali pradėti skilinėti kulnai, formuotis nuospaudos – pėdos praranda estetišką išvaizdą, - rašoma pranešime žiniasklaidai.


daugiau

Besaikis deginimasis gali pasendinti 10 metųPirmosios vasaros savaitės dovanojo progą pasimėgauti saulės spinduliais. Socialiniuose tinkluose apstu nuotraukų su nuraudusiais skruostais, pečiais ir rankomis. Nuraudusi oda jau signalizuoja gautą per didelę dozę žalingų UV spindulių. Raudonis praeis, tačiau odos ląstelių pažaida gali išlikti, - teigiama pranešime žiniasklaidai.


daugiau

Plaukų priežiūra vasarą: kokią priemonę svarbu įtraukti į plaukų priežiūros rutinąArtėjanti vasara vilios įdegiu, tačiau specialistai primena, kad iš mados neišeinantis įdegusios odos kultas gali padaryti neatitaisomą žalą. Ypač tyrimams parodžius, kad dauguma moterų nuo saulės saugosi netinkamai.

daugiau

Net 7 iš 10 moterų netinkamai saugo odą nuo saulės. Kokios laukia pasekmės?Artėjanti vasara vilios įdegiu, tačiau specialistai primena, kad iš mados neišeinantis įdegusios odos kultas gali padaryti neatitaisomą žalą. Ypač tyrimams parodžius, kad dauguma moterų nuo saulės saugosi netinkamai.

daugiau
Rankų priežiūros ABC: kenkia net ir nedidelis šaltukasPermainingi orai tampa tikru iššūkiu odai. Nors paprastai rūpinamės veido oda, tačiau nereikėtų pamiršti ir kitų atidengtų kūno vietų – rankų. Šaltuoju metų laikų rankų odos būklė gali žymiai pablogėti – ji sausėja, šerpetoja, darosi šiurkšti, gal atsirasti įtrūkimų.
daugiau
Išsausėjusios ir skilinėjančios lūpos: kaip jomis rūpintis?Rūpindamiesi oda, neretai pamirštame tinkamą dėmesį skirti ir lūpoms. O kai joms to dėmesio trūksta, labai greitai pamatome. Išsausėjusios ir skilinėjančios lūpos – dažna problema žiemą, kurią gali sukelti žvarbus vėjas, sausas patalpų oras, vitaminų stoka, žalingi įpročiai.
daugiau
Odos priežiūra – ne tik moterų reikalas: trys žingsniai, kurių neturėtų praleisti ir vyraiStoržievis – epitetas, kuriuo greičiausiai nesugalvotum apibūdinti moters, tačiau nesunkiai pritaikytum vyrui. Tačiau jis neturėtų klaidinti – tai visai ne apie odą. Nes vyrų oda taip pat yra pažeidžiama kaip ir moterų. Deja, vyrai dažnai linkę numoti ranka į savo odos priežiūrą – esą po skutimosi naudojamos priemonės visiškai pakanka.
daugiau
Į kovą su raukšlėmis: kaip atjauninti odą per 20 minučiųStebuklingo eliksyro, padedančio išsaugoti jaunystę, paieškos nesibaigia, tačiau kol kas vieno recepto nėra. Odos priežiūra ir jaunystės išsaugojimas yra kompleksinis ir vienos stebuklingos priemonės gal niekada ir nepavyks rasti. Senstant mūsų oda tampa plonesnė ir mažiau atspari pažeidimams. Aplinkos poveikis, dehidratacija, toksinai yra tik dalis priežasčių, lemiančių ryškių raukšlių susidarymą. Tačiau nereikėtų nusiminti ir nuleisti rankų – tai yra natūrali senėjimo proceso dalis, kurią galima pristabdyti ir sumažinti raukšlių matomumą.
daugiau
Kiek kartų per savaitę trinkti galvą?Įprotis trinkti galvą susiformuoja dar vaikystėje, kiekvienoje pasaulio šalyje žmonės plauna galvą skirtingu dažnumu. Azijoje, pavyzdžiui, įprasta tai daryti kasdien, Europoje dažnis retėja, o Afrikoje vis dar plaunama ypač retai – kartą per savaitę ar net rečiau.
daugiau
91 - 100 iš 801 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos