vaistai.lt

SAM: teismų darbas vyks ir karantino metuŠalyje pratęsus ir sugriežtinus karantiną, teismo posėdžiai ir teismų darbas, siekiant užtikrinti teismų veiklos tęstinumą, nebus stabdomi, todėl gyventojai turės galimybę vykti į teismus ir teisėsaugos institucijas. Karantino metu visos teismo funkcijos bus vykdomos nuotoliniu būdu. Išimtys taikomos, kai gyventojai, atlikdami savo pilietines pareigas privalo užtikrinti procesines teises, pavyzdžiui, susipažinti su bylos medžiaga, o jų dalyvavimas teismo posėdžiuose yra būtinas.

daugiau

Tiems, kas negali dirbti nuotoliniu būdu, NVSC primena: prevencija – ir poilsio metuNacionalinio visuomenės centro (NVSC) specialistai, įvertinę epidemiologinės diagnostikos metu surenkamus duomenis, atkreipia įmonių, įstaigų, organizacijų vadovų dėmesį, kad neretai infekcija darbovietėse plinta darbuotojų poilsio metu, nesilaikant infekcijos prevencijos priemonių. 

daugiau

Lietuvoje – 99869 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 99869 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

NVSC padedantys kariai savanoriai: susitelkę, pandemiją įveiksimePer septynias savaites tūkstančiams koronavirusine infekcija (COVID-19) užsikrėtusių žmonių, paskambinę, taip pat nustatę ir informavę dešimtis tūkstančių rizikingą sąlytį su užsikrėtusiaisiais turėjusių, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai (KASP) sako, kad dabartinėje situacijoje, stabdant infekcijos plitimą, kiekvieno žmogaus asmeninis indėlis ir pavyzdys įgauna dar didesnę reikšmę. 

daugiau

Praėjusią parą patvirtinti 1432 koronavirusinės infekcijos atvejaiNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1432 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 439 iš jų registruoti Vilniaus, 296 Kauno, 168 Klaipėdos, 154 Panevėžio, 150 Šiaulių, 85 Alytaus, 60 Marijampolės apskrityse. Dar infekcijos 26 atvejai patvirtinti Tauragės, 23 Utenos ir 21 Telšių apskrityse. 10 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.


daugiau

Sugriežtinus karantiną, primenomos specialistų teikiamos psichologinės pagalbos galimybėsŠalyje įvedus griežtesnius karantino apribojimus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atkreipia dėmesį į psichologinę bei emocinę žmonių sveikatą. Karantino metu pasikeitus įprastam gyvenimo ritmui bei artėjant didžiausioms žiemos šventėms daugiau žmonių susiduria su psichologinėmis problemomis. Ministerija skatina visuomenę nebijoti ieškoti pagalbos ir primena, kokios šiuo metu yra galimybės bei kur galima kreiptis į specialistus.

daugiau

Lietuvoje – 96452 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 96452 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Mobilūs punktai veiks ir savaitgaliaisAtsižvelgiant į nepalankią epidemiologinę situaciją dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo Lietuvoje, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad mobilūs punktai dirbs savaitgaliais. Savivaldybių, kuriose yra įsteigti mobilūs punktai, administracijos turės pasirūpinti, kad mobilių punktų darbas būtų užtikrintas ne tik darbo dienomis, bet ir keletą valandų savaitgaliais.
 

daugiau

Praėjusią parą patvirtinti 1919 koronavirusinės infekcijos atvejaiNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1919 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 656 iš jų registruoti Kauno, 444 Vilniaus, 232 Panevėžio, 155 Alytaus, 106 Klaipėdos, 90 Marijampolės, 89 Šiaulių apskrityse. Dar 74 infekcijos atvejai patvirtinti Telšių, 46 Tauragės ir 9 Utenos apskrityse.


daugiau

SAM nustatė, kaip turėtų vykti privalomoji praktika, praktiniai mokymai, kompetencijų vertinimasVyriausybės nutarimu, siekiant suvaldyti klastingo koronaviruso (COVID-19) plitimą,  Sveikatos apsaugos ministerija nustatė tvarką, kaip turėtų vykti aukštojo mokslo studijų ir formaliojo profesinio mokymo privalomoji praktika, praktiniai mokymai, kompetencijų vertinimas, kurių neįmanoma įgyvendinti nuotoliniu būdu. 

daugiau
1571 - 1580 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  151 152 153 154 155 156 157 158 159 160  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos