vaistai.lt

Ką daryti, jeigu šeimos nariui diagnozuotas koronavirusas?Koronavirusu Lietuvoje užsikrečiant vis daugiau žmonių, farmacininkai sako sulaukiantys vis dažnesnio klausimo, ką daryti, jeigu koronavirusas buvo nustatytas artimam žmogui. Jeigu COVID-19 diagnozuotas jūsų šeimos nariui, farmacijos specialistė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai sako, kad labai svarbu vengti bet kokio kontakto su juo.

daugiau

Lietuvoje – 11362 koronaviruso atvejaiNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 11362 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Lankytojų registravimas nuo pirmadienio: tvarka taikoma ir lošimo namamsSveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad pirmadienį, spalio 26 d., įsigaliojusi lankytojų registravimo tvarka yra taikoma ir lošimo namams. Turės būti patikrinta kiekvieno lankytojo asmens tapatybė, užregistruojamas jo vardas, pavardė ir telefono numeris, o gavus atitinkamą prašymą, šie duomenys per dvi dienas turės būti pateikti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

daugiau

Vietiniai karantinai įvedami dar aštuoniose savivaldybėseAtsižvelgiant į blogėjančią epidemiologinę situaciją šalyje, nuo 2020 m. spalio 28 d. 00:00 val. iki 2020 m. lapkričio 11 d. 24:00 val. vietinis karantinas įvedamas dar 8 savivaldybėse: Kauno, Klaipėdos, Vilniaus miestų, Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų, Vilniaus rajonų savivaldybėse. Taip pat šiose savivaldybėse įvesti papildomi ribojimai, kurie įsigalios nuo spalio 28 d.

daugiau

Šią savaitę koronaviruso tyrimai intensyviau bus vykdomi 21-oje raudonosios zonos savivaldybėjeSveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad šią savaitę, nuo spalio 26 d. iki lapkričio 1 d. imtinai, Raseinių, Kelmės, Plungės, Švenčionių, Joniškio, Šiaulių, Skuodo, Pasvalio, Kretingos, Širvintų, Jurbarko, Vilniaus, Klaipėdos, Šilalės, Trakų, Telšių rajonų, taip pat Marijampolės, Vilniaus, Elektrėnų, Kauno ir Klaipėdos miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso (COVID-19).


daugiau

R. Lingienė apie pandemijos eigą: „Priemonės bus bereikšmės, jei jų nesilaikysime“Lietuvoje toliau augant susirgimų COVID-19 infekcijos atvejų skaičiui ir keliolikoje šalies regionų paskelbus lokalų karantiną, ekspertai kalba apie kelis galimus situacijos scenarijus. Vieningai sutariama, kad didelės įtakos pandemijos eigai turės tai, kaip jos kontekste elgsis patys šalies gyventojai.

daugiau

Nauja tvarka dėl izoliacijos: kas keičiasiEuropoje Tarybai pateikus rekomendacijas dėl suderinto požiūrio į laisvo judėjimo apribojimą reaguojant į koronaviruso infekcijos (COVID-19) pandemiją ir numačius šalių skirstymo į atskiras kategorijas, atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją jose, tvarką, Lietuva patenka į geltonąją zoną pagal šviesoforo principo kriterijus ir nuo pirmadienio, spalio 26 d., taikys prevencijos priemones tik atvykstantiesiems iš raudonoje bei pilkoje zonoje esančių valstybių. Iš šių šalių atvykstantiems keliautojams bus privalomas testas dėl koronaviruso (COVID-19) arba 10 dienų izoliacija.

daugiau

Dar 8 šalies savivaldybėms gali grėsti karantinas: į raudoną zoną pateko ir didieji šalies miestaiAteinančią savaitę, nuo spalio 26 iki lapkričio 1 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principus, raudonajai zonai priskiriamos dar aštuonios šalies savivaldybės: tai Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų savivaldybės, taip pat Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybės.

daugiau

Pirmą kartą paskelbtas pagal šviesoforo principą atnaujintas paveiktų šalių sąrašasNuo pirmadienio, spalio 26 d. įsigalioja naujas, pagal šviesoforo principą sudarytas paveiktų šalių sąrašas. Kartu su Lietuva geltonojoje zonoje atsidūrė kaimyninės Latvija ir Estija, taip pat Norvegija, Danija, Suomija, Kipras. Tai reiškia, kad tiek grįžtantiems, tiek atvykstantiems iš šių šalių Lietuvos piliečiams ar užsieniečiams nebus taikomos tokios prevencinės priemonės kaip izoliacija ar testas koronaviruso infekcijai (COVID-19) nustatyti.

daugiau

Maitinimo įstaigose, naktiniuose klubuose, pramogų vietose – privaloma lankytojų registracijaNuo pirmadienio įsigaliojus reikalavimui registruoti lankytojus, maitinimo įstaigos ir laisvalaikio bei pramogų paslaugų teikėjai turės registruoti savo klientų vardus, pavardes ir telefono numerius. Šie duomenys turės būti saugomi 21 dieną ir, gavus prašymą, pateikiami Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).


daugiau
1751 - 1760 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  171 172 173 174 175 176 177 178 179 180  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos