vaistai.lt

Savaitgalį VMVT inspektoriai kartu su policijos pareigūnais atliko tikslinius patikrinimus viešojo maitinimo įstaigoseValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), įvertinusi didėjantį sergamumą, epidemiologinių tyrimų duomenis ir COVID-19 plitimo rizikos veiksnius, kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, policijos pareigūnais atlieka patikrinimus viešojo maitinimo ir prekybos, kuriuose prekiaujama maistu, subjektuose.

daugiau

Vakcina nuo koronaviruso: kada ji pasieks Lietuvą?Visuomenei aktyviai domintis vakcina  nuo koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos), Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja apie vakcinos nuo koronaviruso kūrimo etapus. Šiuo metu tik kelios potencialios vakcinos yra pasiekusios trečiosios klinikinių tyrimų fazės etapą.

daugiau

Atvykstantiems iš Baltarusijos: Lietuvos gyventojams nereikia izoliuotis, baltarusiams – privalomaAtnaujintame koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) paveiktų šalių sąraše, kuris įsigaliojo pirmadienį, nebeliko Baltarusijos, todėl iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams arba leidimą gyventi Lietuvoje turintiems užsieniečiams nuo pirmadienio nebereikia izoliuotis. Tačiau 14 dienų izoliacija ir toliau yra privaloma iš Baltarusijos atvykstantiems užsieniečiams.

daugiau

Lietuvoje – 21 naujas COVID-19 ligos atvejisNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 21 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. 16 iš jų registruoti Vilniaus, 2 – Kauno bei po 1 Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės apskrityse.

daugiau

Lietuvoje – 2694 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 2694 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Prof. A. Žvirblienė: „Užregistravus pirmąją vakciną, jų kūrimo varžybos nesibaigia“COVID-19 pandemijos kontekste stebimi precedento neturintys dalykai – pavyzdžiui, anksčiau dėl konkurencijos neįsivaizduotas stambių kompanijų bendradarbiavimas ar kartu vykdomi klinikiniai tyrimai. Kaip mokslininkai vertina naujieną apie Rusijoje sukurtą vakciną, kiek tęsis visame pasaulyje vykstančios vakcinos kūrimo varžybos ir kaip jose dalyvauja Lietuva – interviu su Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro profesore Aurelija Žvirbliene.

daugiau

Šią savaitę COVID-19 tyrimai intensyviau bus vykdomi 10-yje didelės rizikos savivaldybiųSveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šią savaitę, nuo rugpjūčio 24 d. iki rugpjūčio 30 d. imtinai Kauno, Prienų, Trakų, Molėtų, Tauragės, Kupiškio, Kaišiadorių rajonų, taip pat Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus miestų gyventojams bus intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos). Šiose 10 savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas negu kitose Lietuvos savivaldybėse. 

daugiau

VMVT inspektoriai vykdo tikslinius patikrinimus viešojo maitinimo ir prekybos įmonėseValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT), vadovaudamasi Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimais, bendradarbiaudama su vietos savivaldybių administracijomis vykdo tikslinius patikrinimus kavinėse, baruose ir prekybos vietose. Per pastarąją savaitę patikrinta 270 šalies viešojo maitinimo ir prekybos įmonių, iš kurių beveik penktadalyje (19,6 proc.) nustatyta pažeidimų.

daugiau

Tarp labiausiai koronaviruso infekcijos paveiktų ES šalių – ir VokietijaPenktadienį, rugpjūčio 21 d., atnaujintas labiausiai koronaviruso (COVID-19) infekcijos paveiktų šalių sąrašas, kuris įsigalioja nuo ateinančio pirmadienio, t. y. rugpjūčio 24 dienos. Paveiktas Europos Sąjungos šalis papildė ir Vokietija, šioje šalyje sergamumo rodikliui per paskutines 14 dienų viršijus 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Iš paveiktų šalių atvykusiems ar per paveiktas šalis keliavusiems žmonėms yra privaloma izoliuotis. 

 

daugiau

NVSC konsultuos savaitgaliais ir švenčių dienomisNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad išaugus konsultacijų, susijusių su koronaviruso infekcija ir galiojančia ekstremaliąja padėtimi, poreikiui, nuo šiol NVSC specialistai konsultuos ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais bei švenčių dienomis. Konsultacijos bus teikiamos bendruoju konsultacijų telefono numeriu (8 5) 264 9676 kasdien (I–IV 8:00–17:00, V 8:00–15:45; savaitgaliais – 8:00–17:00). 

 

 

daugiau
1951 - 1960 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  191 192 193 194 195 196 197 198 199 200  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos