vaistai.lt

Praėjusią parą Lietuvoje koronavirusas patvirtintas 38 žmonėmsNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 38 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 28 iš jų registruoti Vilniaus, 4 – Klaipėdos, 3 – Kauno, 2 – Utenos ir 1 Marijampolės apskrityse. Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 27 žmonės, 8 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai.

daugiau

Lietuvoje – 2673 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 2673 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Švietimo įstaigoms nebelieka įpareigojimo matuoti temperatūrąSveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, jog nuo penktadienio švietimo įstaigoms nebelieka įpareigojimo prie įėjimo tikrinti karščiuojančių (37,3 °C ir daugiau), ūmiomis viršutinėmis kvėpavimo ligomis sergančių ir kitų užkrečiamųjų ligų požymius (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) turinčių žmonių temperatūrą.

 

 

 

daugiau

Maldos namams taip pat rekomenduojama taikyti infekcijų kontrolės priemonesReaguodama į koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) protrūkius žmonių susibūrimo vietose Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skelbia rekomendacijas maldos namams. Apeigų dalyviams rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones ir laikytis mažiausiai vieno metro atstumo vieniems nuo kitų. Apsauginės veido kaukės nebūtinos mišias laikančiam kunigui ir neįgaliesiems, tačiau pastariesiems rekomenduojama užsidėti veido skydelį.

 

 

 

daugiau

Gyventojai kviečiami fiksuoti pažeidimus naktinėse pasilinksminimo vietoseDaugėjant koronaviruso infekcijos (COVID-19 ligos) židinių masinio pasilinksminimo vietose, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina gyventojus būti pilietiškais ir pranešti apie pažeidimus. Naktinių klubų lankytojai kviečiami fiksuoti pažeidimus ir dalintis nuotraukomis ir vaizdo įrašais socialinio tinklo „Facebook“ specialioje grupėje „Korona nemiega ir naktį“.

 

 

daugiau

Nuo šiol kaukių dėvėjimas privalomas visose viešojo maitinimo įstaigoseAugant naujų užsikrėtimų skaičiui Lietuvoje griežtinamos infekcijų kontrolės priemonės. Nuo rugpjūčio 21 d. tiek lauko, tiek vidaus kavinėse privaloma dėvėti kaukes ar kitas veido apsaugos priemones bei laikytis socialinio atstumo. Tokia tvarka priimta  sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais. 

 

 

daugiau

Per praėjusią parą koronavirusas patvirtintas 37 žmonėmsNacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 37 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 20 iš jų registruota Vilniaus, 10 – Kauno, taip pat po 2 – Klaipėdos ir Utenos apskrityse. Dar po vieną atvejį patvirtinta Panevėžio, Marijampolės ir Tauragės apskrityse.

daugiau

Lietuvoje – 2564 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtintas 2564 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Ministras A. Veryga: „Leidimas palikti izoliacijos vietą – tik išimtiniais atvejais“Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), reaguodama į tai, kad Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sulaukia vis daugiau prašymų palikti izoliavimosi vietą dėl įvairiausių aplinkybių, kurios nėra numatytos izoliavimo taisyklėse, prašo žmonių, kurie privalo būti izoliacijoje, elgtis atsakingai ir nepiktnaudžiauti betiksliais prašymais.


daugiau

Nemedicininės kaukės turi saugoti, o ne imituoti apsaugąKoronaviruso (COVID-19) infekcijos prevencijai viešumoje nešiojamos komercinės ar savo gamybos nemedicininės kaukės neturėtų būti dėvimos, siekiant išvengti baudos ar eksperimentuojant jomis kaip aprangos detale. Kaukės dėvėjimo tikslas – apsaugoti ją dėvintį žmogų ir aplinkinius nuo šios infekcijos. Tuo tikslu parengtos specialios rekomendacijos, bendradarbiaujant su epidemiologais ir „Versli Lietuva“ ekspertais. 

daugiau
1961 - 1970 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  191 192 193 194 195 196 197 198 199 200  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos