vaistai.lt

Lietuva prisidės prie pasaulio valstybių pastangų sukurti vakciną nuo COVID-19Vyriausybė pritarė ne mažiau kaip 100 tūkst. eurų skyrimui vakcinos nuo COVID-19 sukūrimui ir jos prieinamumo visame pasaulyje užtikrinimui. Šia suma, kaip ir anksčiau Tarptautinei Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacijai skirtais 100 tūkst. eurų, Lietuva prisideda prie Europos Komisijos (EK) pirmininkės Uršulos von der Leyen kartu su keliomis pasaulinėmis organizacijomis inicijuotos lėšų rinkimo atsakui į COVID-19 iniciatyvos, lėšas skiriant Pasirengimo epidemijoms inovacijų koalicijai kuriant vakcinas (CEPI) instrumentui.

daugiau

Tarpiniai rezultatai: proaktyvaus tyrimo metu kol kas nustatytas vienas infekcijos atvejisPraėjusį ilgąjį šventinį savaitgalį – nuo gegužės 1 d. iki gegužės 3 d. – dešimtyje savivaldybių išdalijus beveik 9 tūkst. kvietimų pasitikrinti dėl koronavirusinės infekcijos (COVID-19), galimybe pasinaudojo ir į mobilius punktus atvyko 3762 žmonės, t. y. 43 proc. Iš jų infekcija šiuo metu nustatyta vienam, dar 205 ėminių tiriami. Kadangi šie žmonės tyrimui buvo užsiregistravę trečiadienį, jų rezultatų laukiama šiandien vakare.

daugiau

Lietuvoje – 1433 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 1433 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Epidemiologai vertina situaciją bendrabučio tipo daugiabutyje AntakalnyjeSveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad Vilniaus Antakalnio mikrorajone esančiame name registruoti du patvirtinti koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Vienas žmogus hospitalizuotas, kito izoliavimas šiuo metu organizuojamas savivaldybės paskirtose patalpose. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai tvirtina, kad imtasi veiksmų šiai situacijai suvaldyti, aktyviai vyksta epidemiologinis tyrimas.


daugiau

Vyriausybei pratęsus karantiną, numatyti nauji jo švelninimaiMinistrų kabinetas šiandien posėdyje pritarė, kad karantinas Lietuvoje būtų pratęstas iki gegužės 31 d., nustatant naujas karantino švelninimo priemones. Numatyta, kad jau visai netrukus duris galės atverti darželiai ir ikimokyklinės grupės, taip pat bus galima organizuoti renginius. Be to, apsispręsta, kad galės pradėti dirbti gydytojai odontologai, veiklą taip pat bus leista atnaujinti visiems grožio paslaugų teikėjams.

daugiau

Ekspertai įspėja: daugėja melagingos informacijos apie koronavirusą socialiniuose tinkluoseLietuvos informacinę erdvę stebintys kariuomenės ekspertai atkreipia dėmesį į vis didėjantį dezinformacijos srautą, susijusį su koronaviruso valdymu. Specialistai ragina gyventojus išlikti budrius ir ypač kritiškai vertinti socialiniuose tinkluose piktavalių skleidžiamas konspiracines teorijas.

daugiau

Lietuvoje – 1428 koronavirusu užsikrėtę žmonėsNacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 1428 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

daugiau

Vaistinių ir prekybos vietų darbuotojai prevenciniams tyrimams bus registruojami per 1808Siekiant suvaldyti COVID-19 grėsmes, vaistinių ir prekybos vietų darbuotojai prevenciniams tyrimams dėl koronaviruso infekcijos į savo savivaldybės mobilų punktą registruosis Karštosios koronaviruso linijos telefonu 1808. Tai užtikrins sklandesnį mėginių paėmimą ir sumažins savivaldybių administracinę naštą.

daugiau

Respublikinė Kauno ligoninė susidūrė su koronaviruso infekcija: tiriami ir pacientai, ir personalasRespublikinėje Kauno ligoninėje (RKL) pirmą kartą per visą epidemijos laikotarpį nustatyta koronaviruso infekcija (COVID-19). Gegužės 4 d. vakare koronaviruso infekcija patvirtinta vienam RKL Terapijos klinikos Vidaus ligų skyriaus pacientui, šiandien,  atlikus visų Terapijos klinikos pacientų testavimą, – dar trims.

daugiau

Pagalba nesinaudojančios slaugos įstaigos nesugeba užkirsti kelio viruso plitimuiSlaugos įstaigos, kuriose dažniausiai prižiūrimi aukštos rizikos, labiausiai koronavirusinės infekcijos (COVID-19) paveikiami pacientai, vangiai naudojasi galimybėmis užkirsti kelią viruso atsiradimui ir plitimui, nepaisant, kad visi židiniai pastaruoju metu fiksuojami būtent tokio tipo įstaigose.

daugiau
2201 - 2210 iš 2442 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  221 222 223 224 225 226 227 228 229 230  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos