vaistai.lt

Saugokime vaikus nuo saulės  (1994/0) 

Saugokime vaikus nuo saulėsNuo kenksmingo saulės spindulių poveikio vaikai yra mažiau apsaugoti nei suaugusieji. Nudegimai vaikystėje gali atsiliepti vėlesniame amžiuje ir padidinti riziką įvairioms odos ligoms vystytis. Geriausia apsauga nuo saulės yra kepurė ir drabužiai. Vyresnius kaip 6 mėn. amžiaus vaikus taip pat galima saugoti naudojant kosmetines apsaugos nuo saulės priemones. Tačiau kūdikiai iki 6 mėnesių turi būti apsaugoti vengiant tiesioginių saulės spindulių, nes jų odoje nėra melanino, apsaugančio gilesnius odos sluoksnius.

Saugant vaikus nuo ultravioletinių spindulių poveikio, reikėtų:

  • kruopščiai parinkti drabužėlius, kad vaikui nebūtų karšta ir jie patikimai dengtų visą kūną;
  • ant vežimėlių naudoti apsauginius gaubtus, skėčius;
  • vengti vidurdienio pasivaikščiojimų;
  • kai saulė yra aktyviausia stengtis ilgiau būti pavėsyje;
  • naudojant kosmetines apsaugos nuo saulės priemones, būtina atidžiai perskaityti gamintojo nurodytus įspėjimus. Ant pakuočių būna nurodoma, kad priemonių nepatartina naudoti jaunesniems kaip 6 mėn. amžiaus kūdikiams. Kūdikiams kosmetinės apsaugos nuo saulės priemonės gali būti naudojamos tik kaip kraštutinė priemonė, ir tik pasikonsultavus su gydytoju;
  • vaikų oda cheminėms medžiagoms, alergenams, naudojamiems kosmetikos priemonėse yra ypač jautri, kaip ir ultravioletiniams spinduliams. Todėl, prieš naudojant apsaugos nuo saulės priemones, reikėtų jas išbandyti:  nedidelį kiekį priemonės užtepti ant vaiko riešo vidinio paviršiaus ir stebėti, ar nėra odos suerzinimo, bėrimo ar kitų reiškinių, kuriuos pastebėjus, patartina rinktis kitą produktą, prieš tai pasikonsultavus su gydytoju.

Vaikas didžiąją laiko dalį praleidžia ikimokyklinio ar mokyklinio ugdymo įstaigose, todėl svarbu pasidomėti, kokios apsaugos nuo saulės priemonės naudojamos jūsų vaiko lankomoje įstaigoje.
 
Vilniaus visuomenės sveikatos centro
Visuomenės sveikatos saugos skyrius
www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos