|
Kaip vadinasi jūsų mėgstami ledai? (1222/0) |
Pieniški, grietininiai, plombyras, sorbetas, šerbetas… Kuo skiriasi visų pamėgtas vasaros desertas? Pagal sausųjų medžiagų ir pieno riebalų kiekį valgomieji ledai skirstomi į pieniškus, grietininius ir plombyrą: - pieniški valgomieji ledai, kuriuose sausųjų medžiagų yra ne mažiau kaip 28 proc., pieno riebalų – ne daugiau kaip 7 proc., pieno baltymų – ne mažiau kaip 2,2 proc.; - grietininiai valgomieji ledai, kuriuose sausųjų medžiagų yra ne mažiau kaip 32 proc., pieno riebalų kiekis yra 8–11 proc., pieno baltymų – ne mažiau kaip 2,2 proc.; - plombyras, kuriame sausųjų medžiagų yra ne mažiau kaip 36 proc., pieno riebalų – ne mažiau kaip 12 proc., pieno baltymų – ne mažiau kaip 2,2 proc. Priklausomai nuo vaisių (vaisių sultys, vaisių minkštimas, vaisių tyrė) kiekio, ledai skirstomi į vaisinius, sorbetą ir šerbetą: - vaisiniai valgomieji ledai, kuriuose vaisių yra ne mažiau kaip 20 proc. Jei vaisiniai ledai gaminami su koncentruotomis vaisių sultimis, jų dedama ne mažiau kaip 2,5 proc.; - sorbetas, kuriame vaisių yra ne mažiau kaip 25 proc. Gaminant sorbetą nenaudojamas pienas arba pieno sudedamosios dalys; - šerbetas, kuriame vaisių yra ne mažiau kaip 10 proc., sausųjų medžiagų – ne mažiau kaip 20 proc., riebalų – ne mažiau kaip 1 proc. Padėti pasirinkti gali ir pavadinimas. Pavyzdžiui, „braškiniai“, „avietiniai“ ar panašus pavadinimas ledų etiketėje reiškia, kad gamintojas naudojo natūralius produktus – uogas ar vaisius, jų sultis ar džemą. Tuo tarpu aromatą suteikiančiais maisto priedais pakeistus natūralius ingredientus žymi užrašai „braškių skonio“, „kivių skonio“ ir pan.
Image: FreeDigitalPhotos.net
Powered by AkoComment 3.0 vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. Į viršų |
|