vaistai.lt

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė ir Konkurencijos tarybos vadovas Šarūnas Keserauskas kviečiami prisidėti prie maitinimo viešųjų pirkimų gerinimo (768/0) 

SAM ir ekspertai: gydymo įstaigų valdymas turi modernėti ir skaidrėtiSveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovę Dianą Vilytę bei Konkurencijos tarybos vadovą Šarūną Keserauską kviesdamas bendradarbiauti ir pateikti siūlymus, kaip savivaldybės bei joms pavaldžios įstaigos galėtų tobulinti jų organizuojamus maitinimo viešuosius pirkimus, siekiant įsigyti maitinimo organizavimo paslaugas pacientams gydymo įstaigose bei mokyklas ir darželius lankantiems vaikams.

Ministro A. Verygos teigimu, analizuojant ir vertinant maitinimo organizavimą savivaldybių švietimo ir gydymo įstaigose, pastebima, kad teikiamų paslaugų ir maisto kokybė dažnai nėra pakankama, o esama viešųjų pirkimų tvarka neužtikrina aukštos paslaugų kokybės, skaidrumo ir konkurencinės aplinkos. Dėl tokios susidariusios situacijos labiausiai nukenčia pacientai ir patys mažiausi visuomenės nariai – vaikai. Tad labai svarbu, jog šioje srityje kompetentingos institucijos atkreiptų dėmesį ir pateiktų savo rekomendacijas.

„Būtent todėl mūsų ministerija imasi iniciatyvos gerinant maitinimą šiose įstaigose ir inicijuodamos glaudesnį institucijų bendradarbiavimą, tačiau ne mažiau svarbu, kad institucijos, kasdien susiduriančios su viešųjų pirkimų ir konkurencinės aplinkos priežiūra bei iššūkiais, padėtų ir pateiktų savo rekomendacijas, pagal kurias savivaldybės ir joms pavaldžios įstaigos galėtų organizuoti viešuosius pirkimus kokybiškiau“, – sako ministras A. Veryga.

Viešųjų pirkimų tarnyba turi daugiausiai informacijos apie viešųjų pirkimų metu daromas klaidas ir galimus trūkumus, trukdančius užtikrinti įsigyjamų maitinimo paslaugų kokybę, o Konkurencijos taryba gali patarti, kaip sukurti konkurencinę aplinką, kurioje jokie ūkio subjektai negalėtų iš anksto įgyti pranašumo prieš kitus. Todėl šių įstaigų pasiūlymai, kaip tobulinti viešuosius pirkimus padėtų užtikrinti saugių ir kokybiškų maitinimo paslaugų įsigijimą mūsų šalies pacientams bei ugdymo įstaigas lankantiems vaikams.

Viešųjų pirkimų tarnybos ir Konkurencijos tarybos prašoma pasiūlymus pateikti iki vasario mėnesio, kad jais būtų galima pasidalinti su savivaldybėmis ir joms pavaldžiomis gydymo įstaigomis, jų regionuose veikiančiomis ugdymo įstaigomis.

 

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos