vaistai.lt

Dantų tiesinimas: ne tik estetikai, bet ir sveikatai (1666/0) 

Dantų tiesinimas: ne tik estetikai, bet ir sveikataiTiesūs ir dailūs dantys leidžia dovanoti aplinkiniams nepriekaištingą šypseną. Žinoma, estetinis vaizdas labai svarbus, nes jis suteikia papildomo žavesio ir kur kas daugiau pasitikėjimo savimi. Bet labai svarbus ir kitas dantų tiesinimo privalumas – tinkama burnos higiena ir sveikata.

Kodėl ortodontinis gydymas svarbus?

Ortodontinis gydymas taikomas esant netaisyklingai dantų padėčiai ir netaisyklingam sąkandžiui. Paprastai akcentuojamas grožio ir estetikos aspektas, bet dantų tiesinimas turi didelę reikšmę ir sveikatai.

Pirmiausia svarbu paminėti, jog tiesių dantų priežiūra yra kur kas paprastesnė ir efektyvesnė. Tiesius dantis lengva išvalyti, todėl stipriai mažėja karieso atsiradimo rizika, palyginti su kreivais dantimis. Taip pat tiesūs dantys mažina dantenų uždegimo galimybę.

Esant netaisyklingai datų padėčiai gali atsirasti trintis ar kitokios problemos, suponuojančios spartesnį dantų dėvėjimąsi, o teisių dantų savininkai to išvengia ir dantų dėvėjimosi procesai yra kur kas lėtesni.

Kai dantys teisingoje padėtyje, tolygiai pasiskirsto kramtomoji jėga, o tai lemia kur kas mažesnę dantį supančio kaulo tirpimo tikimybę, ko paprastai neišvengiama, kai dantų padėtis netaisyklinga. Negana to, netaisyklingų dantų savininkai dažnai susiduria su dar viena problema – dantų recesija.

Jei dvejojate...

Kartais netaisyklingą dantų padėtį ar sąkandį turintieji vengia kreiptis į gydytoją ir pradėti ortodontinį gydymą. Vieni baiminasi dėl savo amžiaus, kiti nepasitiki priemonėmis ar bijo, kad paprasti metaliniai breketai atrodys neestetiškai.

Gydytojams neretai tenka išgirsti pacientų poziciją, jog dantų tiesinimui jie „per seni“. Tad labai svarbu paminėti, jog ortodontinis gydymas galimas įvairaus amžiaus pacientams: nuo ūgtelėjusių vaikų iki senjorų. Visi turi galimybę džiaugtis tiesiais, dailiais dantimis ir taisyklingu sąkandžiu, todėl amžius neturėtų būti veiksnys, dėl kurio nesikreipiama į ortodontą.

Ortodontinis gydymas taikomas jau labai seniai (jo ištakos aptinkamos dar 1 000 metų pr. Kr.), tad priemonių galimybės yra patikrintos ir sėkmingai taikomos tiesinant dantis. Dovanokite sau reprezentatyvią šypseną ir pasirūpinkite dantų sveikata.

Pagal zivile-neverauskiene.lt

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos