vaistai.lt

Prasidedant prieššventinei prekybai gyvomis žuvimis – VMVT rekomendacijos prekybininkams (442/0) 

Prasidedant prieššventinei prekybai gyvomis žuvimis – VMVT rekomendacijos prekybininkamsPrieššventiniu laikotarpiu suintensyvėja prekyba gyvomis žuvimis. Dažniausiai parduotuvių akvariumuose galima rinktis karpius, pardavinėjami ir eršketai, upėtakiai ir kt. Todėl Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena apie šalyje galiojančius gyvų žuvų laikymo ir tvarkymo mažmeninės prekybos vietose reikalavimus.

Pasak VMVT Gyvūnų gerovės ir sveikatingumo skyriaus patarėjo Giedriaus Blekaičio, žuvys parduotuvių akvariumuose privalo būti nesužalotos ir gyvybingos, akvariumai negali būti perpildyti, žuvys turi turėti galimybę plaukioti, gauti pakankamai deguonies. Žuvims skersti privalo būti įrengtos specialios vietos, aprūpintos reikalinga įranga, šį darbą turi vykdyti specialiai apmokytas personalas.

„Nuolat primename prekybininkams, kad tinkamas gyvūnų gerovės reikalavimų įgyvendinimas prekiaujant gyvomis žuvimis yra jų pareiga ir tiesioginė atsakomybė. Vertindami, kokie pažeidimai dažniausiai nustatomi tokios prekybos metu, parengėme ir informacinį bukletą. Jis turėtų padėti prekybos centrų darbuotojams geriau atpažinti sužeistas, negyvybingas ir matomų išorinių parazitų turinčias žuvis ir nedelsiant imtis priemonių. Tokios žuvys negali būti laikomos mažmeninės prekybos vietose esančiose vandens talpyklose. Esu įsitikinęs, kad ši informacija bus naudinga ir vartotojams, nusprendusiems įsigyti gyvos žuvies“, – sako G. Blekaitis.

Pasak VMVT atstovo, kaip ir ankstesniais metais, prieššventiniu laikotarpiu VMVT inspektoriai vykdys intensyvesnę priežiūrą mažmeninės prekybos gyvomis žuvimis vietose – tiek organizuodami neplaninius tikslinius patikrinimus, tiek ir reaguodami į pranešimus, gautus iš visuomeninių organizacijų, vartotojų.

Kartu VMVT primena, kad apie pastebėtus pažeidimus vartotojai gali pranešti maisto ir veterinarijos inspektoriams nemokama telefono linija 8 800 40 403 arba internetu – užpildžius elektroninę pranešimo formą https://vmvt.lt/anketos/gyvunu-geroves-reikalavimu-pazeidimai.

Ieškant sprendimų, kaip skatinti atsakingesnį visuomenės požiūrį į gyvūnų gerovės problemas, VMVT periodiškai organizuoja ir susitikimus su socialiniais partneriais, kurių metu diskutuojama apie naujas, papildomas priemones, kurios galėtų padėti ugdyti žmonių atsakomybę, supratimą ir pareigų gyvūnams suvokimą.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos