vaistai.lt

Situacija Černobylyje: atviros ugnies židinių nebėra (496/0) 

Situacija Černobylyje: atviros ugnies židinių nebėraRadiacinės saugos centras praneša, kad specialistai nuolat stebi susidariusią situaciją dėl Černobylio atominės elektrinės zonos miškuose siaučiančių gaisrų. Stebimi Baltarusijos ir Ukrainos ankstyvojo perspėjimo stočių duomenys, kurie šiuo metu, nustatytų leistinų jonizuojančiosios spinduliuotės lygių neviršija.

Taip pat nuolat palaikomas ryšys su Ukrainos branduolinės ir radiacinės saugos reguliuojančiosios institucijos atsakingais asmenimis, kurie teikia naujausią informaciją apie situaciją.

Nuo balandžio 13 d. vėlaus vakaro gaisro teritorijoje lyja, todėl tikimasi, kad lietus padės greičiau suvaldyti ugnį.

Pagal naujausią gautą informaciją, pavyko suvaldyti miškų gaisrus ir atviros ugnies židinių nebėra, tačiau kai kuriose vietose dar rusena miško paklotė, todėl specialiosios tarnybos tęsia darbus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausiomis dienomis vyraus pietų ir vakarų vėjai, todėl gaisro metu susidarę dūmai Lietuvos teritorijos nepasieks.

Nuo gaisrų Černobylio atominės elektrinės zonoje pradžios radiacinis fonas Lietuvoje nepakitęs ir grėsmės sveikatai dėl jonizuojančiosios spinduliuotės nėra. Apie bet kokius radiacinio fono pakitimus Lietuvoje gyventojai bus nedelsiant informuojami.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos