vaistai.lt

Tęsiami tyrimai RVUL reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ (521/0) 

Tęsiami tyrimai RVUL reabilitacijos centre „Pušyno kelias“Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) padalinyje, reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ šiandien patvirtinti dar 5 nauji užsikrėtimo koronaviruso atvejai. Pirminiais duomenimis, visi užsikrėtę asmenys yra pacientai.

Vakar, pagal Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų sudarytą su pacientu sąlytį turėjusių reabilitacijos centro darbuotojų ir pacientų sąrašą, buvo paimti 74 asmenų tepinėliai iš kurių 5 nustatyti teigiami. Taip pat šiuo metu izoliacijoje yra 15 darbuotojų, kurie turėjo sąlytį su sirgusiu pirmuoju asmeniu, tačiau atliekant epidemiologinę diagnostiką gali būti nustatyta ir daugiau medikų, kuriems bus reikalinga izoliacija.

Šiandien NVSC specialistai tęsia epidemiologinę diagnostiką ir vertina esamą padėtį, todėl netrukus pateiks RVUL administracijai privalomus nurodymus bei rekomendacijas, kaip užtikrinti pacientų saugumą bei suvaldyti viruso plitimą.

Primename, jog anksčiau vienam „Pušyno kelias“ pacientui buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Vidutinio amžiaus pacientas RVUL buvo gydomas nuo balandžio pradžios dėl sudėtingos traumos, jam buvo atlikta operacija, o balandžio pabaigoje jis buvo perkeltas į reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“. Pacientui sukarščiavus buvo atliktas koronaviruso tyrimas, kuris patvirtino užsikrėtimą, tad šiuo metu pacientas gydomas Santaros klinikose, Infekcinių ligų centre.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos