vaistai.lt

NVSC atlieka tolimesnius tyrimus RVUL reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ (368/0) 

NVSC atlieka tolimesnius tyrimus RVUL reabilitacijos centre „Pušyno kelias“Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) padalinyje, reabilitacijos centre „Pušyno kelias“ iš viso jau patvirtinti 8 užsikrėtimo koronaviruso atvejai. Iš užsikrėtusiųjų – 6 pacientai ir 2 darbuotojai.

Vakar, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų atliekamos epidemiologinės diagnostikos metu paaiškėjus galimiems apsauginių asmens priemonių dėvėjimo pažeidimams ir sąlyčio pobūdžiui su koronavirusu užsikrėtusiais pacientais, RVUL administracijai buvo duoti privalomi nurodymai dėl atvejo valdymo ir pareikalauta nuo darbo nušalinti 25 darbuotojus, kurie dirbo laikotarpyje nuo balandžio 18 d. iki gegužės 3 d.

Šiandien atliekamos kiekvieno iš nušalintų darbuotojų intensyvios apklausos, siekiant įvertinti jų sąlyčio su užsikrėtusiaisiais pobūdį ir riziką. Taigi, asmenų, kuriems reikės izoliuotis, gali daugėti.

Rytoj NVSC specialistai vyks ir į RVUL įvertinti, kaip laikomasi viruso valdymo rekomendacijų. Pagrindinis NVSC ir RVUL administracijos tikslas – užtikrinti pacientų saugumą bei suvaldyti viruso plitimą reabilitacijos centre.

Primename, jog anksčiau vienam „Pušyno kelias“ pacientui buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Vidutinio amžiaus pacientas RVUL buvo gydomas nuo balandžio pradžios dėl sudėtingos traumos, jam buvo atlikta operacija, o balandžio pabaigoje jis buvo perkeltas į reabilitacijos centrą „Pušyno kelias“. Pacientui sukarščiavus buvo atliktas koronaviruso tyrimas, kuris patvirtino užsikrėtimą, tad šiuo metu pacientas gydomas Santaros klinikose, Infekcinių ligų centre.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos