vaistai.lt

SAM teikia rekomendacijas gydymo įstaigoms ir vaistinėms, esant e. sveikatos sistemos sutrikimams (582/0) 

SAM teikia rekomendacijas gydymo įstaigoms ir vaistinėms, esant e. sveikatos sistemos sutrikimamsPo pirmadienio vakaro liūties sutrikus VĮ Registrų centro serverinės veiklai ir kol kas laikinai neveikiant Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinei sistemai (ESPBI IS, arba e. sveikata), Sveikatos apsaugos ministerija (SAM ) parengė rekomendacijas gydymo įstaigoms ir vaistinėms, kaip elgtis, kol bus atstatyta įprasta sistemos veikla.

Rekomendacijos sveikatos priežiūros įstaigoms:

  1. Rekomenduojama įstaigoms, kurios turi savo vidines informacines sistemas, paciento sveikatos duomenis tvarkyti jose, o atsistačius ESPBI IS veiklai duomenis pateikti į ESPBI IS.
  2. Rekomenduojama įstaigoms, kurios neturi savo vidinių informacinių sistemų ir paciento sveikatos istoriją tvarko per ESPBI IS portalą, paciento sveikatos duomenis tvarkyti popieriniu būdu, o atsistačius ESPBI IS veiklai privalomus dokumentus pateikti į ESPBI IS.
  3. Kai paciento gydymui reikia paskirti vaistus, rekomenduojama išrašyti popierinį receptą. Kai skiriami kompensuojamieji vaistai ar medicinos pagalbos priemonės (toliau – MPP), o pacientas neturi kompensuojamųjų vaistų paso, kompensuojamasis vaistas/MPP gali būti išrašyti ant 3 formos (išimties atvejams) recepto blanko.
  4. Pacientui atvykus konsultacijai į sveikatos priežiūros įstaigą su e. siuntimu, esant poreikiui įstaiga gali susisiekti su pacientą gydančiu gydytoju ir išsiaiškinti, ar e. siuntimas pateiktas į ESPBI IS.
  5. Esant būtinybei (pvz., išrašant mirties liudijimą), kai kurias pažymas galima išduoti popieriniu formatu, bet atsistačius sistemos veiklai, jas reikia pateikti į ESPBI IS elektroniniu būdu.

Teikiamos rekomendacijas vaistinėms:

  1. Kai pacientas vaistinėje teigia, kad turi jam išrašytą e. receptą, rekomenduojama pacientui pasiūlyti atvykti įsigyti/atsiimti vaistą ar MPP kitą dieną.
  2. Esant būtinybei įsigyti receptinį vaistą, rekomenduojama pacientui pasiūlyti kreiptis į gydytoją, kad būtų išrašytas popierinis receptas.
  3. Jei pacientui skubiai reikia vaistų, o išrašyti popierinio recepto nėra galimybės, tokiu atveju būtų galima pasiūlyti nedidelį kiekį jam paskirto receptinio vaisto įsigyti be recepto, jei atvejis atitinka Vaistinių preparatų išdavimo taisyklių, patvirtintų SAM įsakymu Nr. 112, V1 skyriaus reikalavimus užpildant atitinkamą žurnalą.

Registrų centras šiuo metu deda visas pastangas, kad ESPBI IS veikimas būtų kuo greičiau atkurtas.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos