vaistai.lt

Paskelbtos gairės, kaip tinkamai parinkti rankų dezinfekantus vaikams (116/0) 

Paskelbtos gairės, kaip tinkamai parinkti rankų dezinfekantus vaikamsNacionalinis visuomenės sveikatos centras paskelbė gaires, kaip tinkamai parinkti rankų dezinfekantus vaikams.

Dezinfekantai yra svarbi, tačiau ne pagrindinė infekcijų prevencijos priemonė. Prevencija yra efektyvi tik taikant kompleksines priemones, t. y. rankų plovimą muilu, tinkamą kaukių dėvėjimą ir savalaikį jų pakeitimą, atstumo laikymąsi. Vis dėlto, ne visuomet įmanoma rankas nusiplauti muilu, todėl rankų dezinfekantai yra puikus pagalbininkas siekiant išlaikyti gerą rankų higieną.

Biocidiniai produktai yra griežtai reglamentuojami. Svarbu atkreipti dėmesį, kaip šie produktai bus naudojami ir kokia jų sudėtis.

Pagrindinis dėmesys gairėse skirtas rankų dezinfekantų saugai, kai juos naudoja vaikai. Šios gairės yra skirtos tėvams ir ugdymo įstaigų darbuotojams. Patarimais taip pat gali pasinaudoti ir suaugusieji, naudojantys rankų dezinfekantus buityje, nors jiems tinkamų dezinfekantų pasirinkimas žymiai didesnis.

Daugiau apie tai vaikams skirtus dezinfekantus ir jų naudojimą rasite čia.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos