vaistai.lt

SAM minima disleksijos pažinimo savaitė (222/0) 

SAM minima disleksijos pažinimo savaitėSveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojai reiškia solidarumą žmonėms, turintiems disleksijos sutrikimų. Visame pasaulyje minima disleksijos pažinimo savaitė skatina domėtis šiuo skaitymo ir mokymosi sutrikimu bei palaikyti visus, turinčius šį sutrikimą.

SAM darbuotojai buvo kviečiami į darbą ateiti vilkint raudonus rūbus ar turėti kitą raudoną akcentą ir taip solidarizuotis su šią „nematomą“ negalią turinčiais žmonėmis.

Disleksija – tai specifinis rašymo ir tarimo sutrikimas,  kuris gali būti priskiriamas genetinių ir neurologinių ligų grupei. Jis pasireiškia apsunkintu grafiniais simboliais – raidėmis ar skaičiais išreikštos informacijos priėmimu ir analizavimu.

Įdomūs faktai apie disleksijos sutrikimus:

  • Disleksiją turi 10 – 15% pasaulio gyventojų;
  • Kiekvienoje Lietuvos mokyklos klasėje yra maždaug 1 – 3 vaikai, kuriems gali iškilti sunkumų mokantis būtent dėl šio sutrikimo;
  • 80% asmenų, turinčių disleksiją, šis sutrikimas taip ir nėra nustatomas;

Nors disleksija ir gali atrodyti kaip didelė kliūtis, bet su šiuo sutrikimu sėkmingai gyveno ir kūrė tokie garsūs žmonės kaip: Aleksandras Grehamas Belas (telefono išradėjas), Galilėjo Galilėjus (astronomas, fizikas, prisidėjęs prie teleskopo kūrimo), Džonas Lenonas (muzikos atlikėjas), Dženifer Aniston (aktorė), Stevenas Spielbergas (režisierius) ir t.t.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos