vaistai.lt

Specialūs šaldikliai ir patalpos vakcinoms nuo koronaviruso – jau paruošti (244/0) 

Specialūs šaldikliai ir patalpos vakcinoms nuo koronaviruso – jau paruoštiEkstremalių sveikatai situacijų centras (ESSC) informuoja, kad esame pasirengę priimti pirmąsias vakcinas nuo koronaviruso (COVID-19). Jau paruošti specialūs šaldikliai, taip pat įsigytos reikalingos priemonės, būtinos užtikrinti sklandžią žmonių vakcinaciją nuo šio klastingo viruso.

Šaldikliai ir specialios patalpos

Mūsų šalį pasiekusios naujosios vakcinos bus iškart pristatytos į ESSC priklausančius sandėlius, kuriuose ir yra šaldikliai bei kaupiamos vakcinacijai būtinos medicininės priemonės.

Rengiantis pirmųjų vakcinų atvykimui, ESSC atliko būtinus testavimo darbus su įsigytais šaldikliais vakcinoms saugoti ir juos abu jau pajungė. Šie du ultra žemos (-75 laipsnių) temperatūros šaldikliai bus naudojami tik „BioNTech & Pfizer“ vakcinoms, kurioms būtina labai žema temperatūra.

Kitoms vakcinoms laikyti bus naudojamos ESSC jau įrengtos ir pritaikytos specialios patalpos – šaldikliai, kuriose bus užtikrinama joms reikalinga žemesnė (2-8 laipsnių) temperatūra. Šios patalpos taip pat jau yra parengtos laikyti vakcinas nuo koronaviruso, kol jos bus išvežiotos gydymo įstaigoms. Tokiose patalpose paprastai laikomi vaistai, kurių saugojimui reikalinga žemesnė temperatūra. 

Iš ESSC sandėlių vakcinos bus transportuojamos į gydymo įstaigas naudojant šaldymo įrangą, galinčią užtikrinti „šalčio grandinės“ palaikymą pristatomiems vakcinų kiekiams. Tiekėjas įsipareigoja  užtikrinti temperatūrinio režimo atsekamumą viso transportavimo metu.

Kitos reikalingos priemonės

Rengiantis vakcinų pristatymui į Lietuvą, pirmajam etapui būtinos priemonės jau yra įsigytos, o papildomi pirkimai jau eina į pabaigą.

ESSC jau įsigijo 1,2 mln. vienkartinių dezinfekcinių servetėlių ir 125 tūkst. vnt. medicininių kaukių, ir daugiau kaip 246 tūkst. vnt. natrio chlorido injekcinio tirpalo ampulių. Artimiausiomis dienomis bus sudarytos sutartys ir įsigyta 2,4 mln. vienetų vienkartinių pirštinių bei 200 specialių šaltkrepšių, skirtų vakcinų gabenimui.

Taip pat netrukus bus aiškūs konkretūs tiekėjų pasiūlymai ir papildomai įsigyta 1 ml ir 2 ml talpos švirkštų su adatomis (atitinkamai 1,2 mln. vnt. ir 15 tūkst. vnt), 1,2 mln. vnt. pleistrų ir 25 tūkst. vnt. medicininių atliekų konteinerių.

SAM Spaudos tarnyba

 

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos