vaistai.lt

Kada nebeliks rūkančių žmonių? Ekspertai mano, kad jau visai greitai gyvensime be tabako (197/0) 

Kada nebeliks rūkančių žmonių? Ekspertai mano, kad jau visai greitai gyvensime be tabakoRūkymas labai kenkia sveikatai, tačiau rūkoriai tai žino jau labai ilgą laiką. Atrodo, kad rūkymas yra vienas iš tų įpročių, kurių žmonija neatsikratys, nepaisant to, kad turime daug informacijos, kuri skatina atsisakyti tabako dūmų. Bet ar tikrai?

Rūkančių žmonių skaičius daugelyje šalių mažėja jau kurį laiką. Tai yra susiję ir su augančiu supratimu, kad tabako dūmai labai kenkia sveikatai. Ir su valstybių politika, kuri stipriai apsunkina šio žalingo įpročio propagavimą. Cigaretės yra labai brangios, o ir vietų, kuriose rūkyti negalima, nuolat daugėja. Tai kada rūkančiųjų nebeliks?

Analizės kompanija „Jefferies“ teigia, kad rūkančiųjų nebeliks per vieną kartą. Tai yra, dabar jaunų rūkančių žmonių vaikai tikriausiai jau neberūkys. Aišku, tai nereiškia, kad nustos rūkyti visas pasaulis. Yra šalių, ypač vargingesniuose kraštuose, kur rūkančiųjų skaičius nemažėja. Kita kompanija „Citigroup Inc.“ pateikia dar detalesnę prognozę - JAV, Vakarų Europoje ir Australijoje rūkančiųjų nebeliks jau 2050 metais.

Ekspertai teigia, kad tai - puikus žingsnis, sumažinsiantis naštą sveikatos apsaugos sistemoms. Be to, tai bus naudinga ir aplinkai, nes nuorūkų tarša yra labai didelė problema. Tačiau jie mano, kad tam, kad rūkymas išnyktų, reikės didelių vyriausybių pastangų, įskaitant ir geresnių alternatyvų skatinimą.
 
Tabako kompanijos pabaigą jau jaučia. Daug jų imasi e-cigarečių gamybos, keičia marketingo strategijas. Štai „Philip Morris“ dar praeitą vasarą pranešė, kad cigarečių pardavimai ateityje greičiausiai susitrauks iki nulio. Kompanijos vadovo Andre Calantzopouloso teigimu daugybėje šalių rūkymas išnyks per 10-15 metų.

Jei šios prognozės pasitvirtins, kitą amžių žmonija pasitiks be tabako dūmų. Galime įsivaizduoti, kaip po šimto metų bus žiūrima į šį istorinį įprotį.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos