vaistai.lt

Mažiau žinomi, bet efektyvūs maisto papildai (1003/0) 

Mažiau žinomi, bet efektyvūs maisto papildaiKai žmonės pagalvoja apie maisto papildus, dažniausiai į galvą ateina įvairūs multivitaminai, kiti vitaminų ir mineralų kompleksai. Turbūt taip pat ir šiandien daugelio vartojami žuvų taukai. Jei sportuojate, tai turbūt žinote ir bent keletą žymiausių ir dažniausiai naudojamų sporto papildų, pavyzdžiui baltymus arba amino rūgštis.

Tai yra ir labiausiai žinomi, ir dažniausiai pasirenkami papildai. Tačiau jie tikrai nėra vieninteliai veiksmingi ir naudingi. Stiprėjant sveikos gyvensenos ir ekologijos mentalitetui, žmonės vis dažniau atsisuka į natūralius maisto papildus ir vaistažoles, kurių naudą, veiksmingumą ir pritaikomumą konkrečiam žmogui ir jo poreikiui galima nesunkiai pasitikrinti internete.

Tarp mažiau žinomų (bet vis labiau perkamų) maisto papildų tikrai galima rasti įvairios paskirties produktų. Supažindinsime jus su keletu iš jų.

Ciberžolė

Ciberžolė, o tiksliau iš jos gaunama veiklioji medžiaga kurkuminas, jau ilgą laiką naudojami tradicinėje medicinoje. Šiuolaikinė medicina patvirtino kai kurias šio augalo naudas žmogaus organizmui, o to pasekoje ji buvo pradėta plačiai naudoti kaip maisto papildas.

Ciberžolė gali būti naudinga lengvinant artrito simptomus bei uždegiminius procesus. Ji taip pat veikia kaip antioksidantas.

Kurkuminas nėra tinkamai aktyvuojamas žmogaus organizme, todėl norint gauti maksimalią naudą iš šio papildo yra būtina jį naudoti kartu su medžiagomis, kurios padidida jo biologinį prieinamumą. Dažniausiai tai pasiekiama ciberžolę vartojant kartu su juodaisiais pipirais, kurie dėl tos pačios priežasties yra pagrindinis pagalbinis ingredientas ciberžolės papilduose.

Rožinė radiola

Dar vienas natūralus maisto papildas yra rožinė radiola, kartais vadinama auksine šaknimi. Tai – vienas žinomiausių adaptogenų. Kaip ir kiti šios kategorijos papildai, rožinė radiola padeda organizmui prisitaikyti prie išorinių veiksnių sukeliamo streso. Ji taip pat gali veikti kaip stimuliantas, todėl gali padėti kovojant su nuovargiu bei padidinant fizinių treniruočių efektyvumą.

Kreatinas

Kreatinas, kartu su baltymais, tikriausiai yra perkamiausias sporto papildas, nors ne visi sportuojantys ir aktyviai besitreniruojantys žmonės apie šį papildą yra girdėję.

Kreatinas yra natūraliai organizme susidaranti amino rūšgtis, kuri dažniausiai aptinkama raumenyse. Pagrindinė kreatino funkcija – raumenų masės, jėgos ir treniruočių efektyvumo didinimas. Tai yra pagrindinės kreatino vartojimo priežastys. Prie to pridėjus tai, kad kreatino monohidratas yra visiškai saugus papildas, kuris taip pat yra lengvai prieinamas, turėtų pasidaryti aišku kodėl kreatino vartojimo mastai tik auga.

Reikėtų paminėti, kad kreatinas gali turėti vieną šalutinį poveikį: dėl jo raumenyse gali pradėti kauptis vanduo, todėl kūnas gali tapti sunkesnis bei atrodyti stambesnis. Tai nėra pavojinga ir raumenys atsikratys vandens perteklius nustojus vartoti šį papildą. Apskritai, susipažinti su šiuo ir panašiais papildais bei jų įtaka galite nutriwell.lt tinklalapyje.

Šitakė grybas

Tai dar vienas iš rytų atkeliavęs, bet nuo senų laikų tradicinėje medicinoje naudojamas papildas. Šis grybas, kaip papildas, yra vartojamas norint pagerinti širdies veiklą (nes mažina cholesterolio kiekį kraujyje) ir sustiprinti imunitetą (nes savo sudėtyje turi daug polisacharidų). Susipažinti su šitakė grybų nauda žmogui bei moksliniais rezultatais galite sveikalastele.lt tinklalapyje.

Maisto papildai gali būti labai naudingi, ypatingai jei jie sprendžia konkrečią sveikatos problemą. Bet jų yra tiek daug, kad neužtenka pasikliauti vien etiketės ir reklamos informacija. Prieš pradėdami vartoti bet kokius papildus, pasidarykite bent nedidelį tyrimą apie papildo veiksmingumą ir saugumą vartoti. Tą padaryti tikrai nėra sudėtinga, nes informacijos apie bet kurį papildą internete yra apstu bet kuria pasirinkta kalba.

Galiausiai nepamirškite, kad maisto papildai didžiausią naudą duos tuomet, kai jie bus derinami su fizine veikla, sveika mityba ir visapusiškai sveika gyvensena. Todėl nusprendus pradėti vartoti bet kokius papildus ir siekant maksimalių rezultatų, suderinkite juos su atitinkamais pokyčiais savo gyvenimo būde.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos