vaistai.lt

Senjorai kviečiami mankštintis pagal individualizuotas fizinio aktyvumo programas (182/0) 

Senjorai kviečiami mankštintis pagal individualizuotas fizinio aktyvumo programasSavivaldybių visuomenės sveikatos biurų organizuojamos mankštos senjorams tapo dar efektyvesnės, nes programos poveikis kiekvienam dalyviui nuo šiol yra vertinamas individualiai. Atsižvelgdami į žmogaus fizinę ir psichinę sveikatą, specialistai kiekvienam dalyviui parinks individualų fizinio aktyvumo planą ir geriausiai jo poreikius atitinkančius pratimus.

Gegužės 1 d. įsigaliojusi nauja sveikatinamojo fizinio aktyvumo skatinimo mokymų, skirtų vyresnio amžiaus asmenims, vykdymo savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose tvarka leidžia įvertinti dalyvių fizinę ir psichinę sveikatą pagal nustatytą algoritmą.

Pradedant, įpusėjus ir baigiant sveikatinamojo fizinio aktyvumo programą specialistai turi patikrinti žmogaus fizinio aktyvumo lygį ir žinias, tam tikrų kūno raumenų jėgą ir kūno dalių lankstumą, širdies ir kraujagyslių sistemos pajėgumą ir kitus fizinės  bei psichinės sveikatos rodiklius.

Atsižvelgiant į rodiklius, kiekvienam dalyviui bus sudaromas individualus fizinio aktyvumo planas, kuriame nurodomos rekomenduojamos veiklos ir jų dažnumas pagal visuomenės sveikatos biure teikiamų fizinio aktyvumo užsiėmimų tvarkaraštį bei asmens galimybes atlikti veiklą savarankiškai.

Nauja tvarka leis visuomenės sveikatos biurų darbuotojams įvertinti taikomų programų efektyvumą ir parinkti geriausiai vyresnio amžiaus žmonių sveikatos gerinimo poreikius atitinkančias sveikatinamojo fizinio aktyvumo priemones. Taikyti naują metodiką biurų specialistai jau išmoko tiksliniuose Lietuvos sporto universiteto ir Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro organizuotuose mokymuose.

Visus metus trunkančių programų metu senjorai kviečiami dalyvauti įvairaus pobūdžio aerobinės ištvermės ugdymo, raumenų stiprinimo, koordinacijos palaikymo ir kituose užsiėmimuose, įgyti savarankiškų judėjimo ir sveikatos stiprinimo įgūdžių, kurie pravers kasdieniame jų gyvenime.

Dalyvavimas visuomenės sveikatos biurų vykdomose programose padeda mažinti senatvinio silpnumo sindromo riziką, su tuo susijusių traumų dėl griuvimų riziką, o tuo pačiu gerina ir emocinę sveikatą.

Senjorams siūlomos keturios fizinio aktyvumo programos:

  • griuvimų prevencijos programa;
  • gyvenimo kokybę gerinanti programa;
  • bendrą organizmo fizinį pajėgumą gerinanti programa;
  • programa asmenims, kuriems nustatytas senatvinio silpnumo sindromas.

Sveikatinamojo fizinio aktyvumo skatinimo mokymai yra skirti asmenims nuo 65 metų ir yra visiškai nemokami. Dėl registracijos reikėtų kreiptis į visuomenės sveikatos biurus, kurie veikia daugelyje savivaldybių.

Artimiausio visuomenės sveikatos biuro kontaktus rasite ČIA.

SAM Spaudos tarnyba

Informacija iš:

www.sam.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos