vaistai.lt

Priminimas: gyventojai patys gali rinktis gydymo įstaigą (291/0) 

Priminimas: gyventojai patys gali rinktis gydymo įstaigą​Panevėžio teritorinė ligonių kasa (Panevėžio TLK) šiomis dienomis vėl gauna klausimų iš gyventojų, kokias teises jie turi norėdami gauti pirminės psichikos sveikatos priežiūros paslaugas. Kai kurie tvirtina sulaukę raginimo prisirašyti konkrečioje gydymo įstaigoje, dėl to nežinantys, kaip elgtis.

Primename, kad visi privalomuoju sveikatos draudimu apdrausti gyventojai turi galimybę patys pasirinkti ne tik šeimos gydytojo paslaugas teikiančią įstaigą, bet ir psichikos sveikatos centrą. Psichikos sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų sąrašą pacientui turėtų pateikti įstaiga, kurioje jis prisirašęs pas šeimos gydytoją – poliklinika, šeimos gydytojų centras, kabinetas ar kt.

Prisirašyti psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje galima atvykus į pasirinktą įstaigą arba elektroniniu būdu.

Jei gyventojas, pasirinkdamas PASPĮ, atsisako prisirašyti prie konkretaus psichikos sveikatos centro, jis priskiriamas PASPĮ tuo atveju, jei pati PASPĮ teikia ir pirminės psichikos sveikatos priežiūros paslaugas. Jei tokių paslaugų PASPĮ neteikia, pacientas priskiriamas tai pirminės ambulatorinės psichikos sveikatos priežiūros paslaugas teikiančiai gydymo įstaigai, su kuria PASPĮ yra sudariusi sutartį dėl pirminės ambulatorinės psichikos sveikatos priežiūros paslaugų teikimo.

Pakeisti PASPĮ ar Psichikos sveikatos centrą galima pateikus prašymą pasirinktai gydymo įstaigai. Tokio prašymo pagrindu asmuo įtraukiamas į naujai pasirinktos įstaigos aptarnaujamų gyventojų sąrašą, jo asmens sveikatos istorija (ambulatorinė kortelė) perduodama pasirinktai įstaigai per 3 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos. PASPĮ ir Psichikos sveikatos centrą keisti galima ne anksčiau kaip po 6 mėn. nuo prisirašymo dienos. Apribojimas netaikomas asmenims, atvykusiems mokytis į stacionarinę mokymosi įstaigą arba grįžusiems į nuolatinę gyvenamąją vietą baigus mokslus.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa

 

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos