vaistai.lt

Klausiate – atsakome: Kiek laiko atšildyta mėsa gali būti laikoma kambario temperatūroje iki vartojimo? (167/0) 

Klausiate – atsakome: Kiek laiko atšildyta mėsa gali būti laikoma kambario temperatūroje iki vartojimo?Atšildyta mėsa neturėtų būti laikoma kambario temperatūroje, nes tokia temperatūra yra labai palanki bakterijoms daugintis. Ideali temperatūra šviežiai mėsai laikyti yra nuo -2 °C iki 0 °C.

Spartus bakterijų augimas prasideda maždaug 10 °C temperatūroje. Jei mėsa nebus sunaudota per kelias dienas po pirkimo, ją, kol nesibaigė tinkamumo vartoti terminas, galima užšaldyti, kad būtų išsaugota optimali kokybė.

Nerizikuokite apsinuodyti maistu – visuomet atidžiai įvertinkite, ar maistas tikrai saugus vartoti, o atšildytą mėsą laikykite šaldytuve.

Kartą jau atšildytas produktas pakartotinai neturėtų būti sušaldomas, nes tokia mėsa bus nekokybiška ir netekusi didelės dalies maistingumo, be to, sunkiau virškinama, taip pat gali būti padidėjusi mikrobinė tarša, o mėsa bus netekusi savo įprastų skoninių savybių.

 

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos