vaistai.lt

Greitoji pagalba sergančioms lūpoms  (7231/1) 

Greitoji pagalba sergančioms lūpomsBesikeičiant metų laikams, svyruojant oro sąlygoms ir temperatūrai, mūsų organizmas labai jautriai išgyvena šiuos pokyčius: susilpnėja imunitetas, sumažėja organizmo sugebėjimas priešintis virusų sukeliamoms ligoms bei infekcijoms. Vienas iš bjauriausių ir aktyviai tuo metu pasireiškiančių virusų yra herpes virusas, kitaip dar  Herpes simplex virus, sukeliantis lūpų, veido srities, pečių, rankų, juosmens, gleivinės ar lyties organų pūslelinę. Labiausiai paplitusi viruso forma  - herpes labialis, sukelianti lūpų pūslelinę.

Lūpų pūslelinė – daugeliui pažįstamas „malonumas“. Šiuo virusu, kuris ir sukelia ją, užsikrėtę beveik visi žmonės, tačiau klinikinį jo pasireiškimą pajaučia ne kiekvienas. Dauguma mūsų šiuo virusu užsikrečiame dar vaikystėje.

Pūslelinės pasireiškimą gali išprovokuoti įvairūs veiksniai: pervargimas, peršalimas,  emocinis stresas, saulė, vėjas.

Virusas ypatingas tuo, kad yra labai ūmus ir prasideda staiga. Pirmąjį kartą gali pasireikšti visiškai kita forma, pavyzdžiui dantenų uždegimu ar karščiavimu.

Prasidėjus pūslelinei, iš pradžių jaučiame odos tempimą, dilgčiojimą, vėliau ta vieta parausta, sukietėja, patinsta, atsiranda susigrupavusių skaidrių pūslelių, kurios greitai pasidaro drumstos ir pasidengia geltonu šašu.

Neprižiūrint tinkamai, pūslelinė gali kartotis, ir ne tik ant lūpų. Todėl itin svarbu jas tinkamai prižiūrėt. Pažeistų vietų nelieskite rankomis. Būtent per rankas, lytėjimo būdu, infekcija dažniausiai yra išplatinama.

Nepamirškite, kad galite užkrėsti ir aplinkinius. Gerkite ir valgykite tik iš savo indų, nesibučiuokite ir venkite artimo fizinio kontakto su kitu žmogumi.

Dauguma pūslelinės sukeltų pažeidimų yra lengvos formos, todėl rimtesnio gydymo nereikia. Susirūpinti verta tuomet, kai infekcija kartojasi itin dažnai arba ji labai išplitusi. Tokiais atvejais gali prireikti ir antibiotikų.

Dažniausiai užtenka tepamų antivirusinių tepalų, tad žinant savo problemą, su savimi visada reikėtų nešiotis kremuko, tepalo ar antivirusinių vaistų. Jie nepanaikina viruso, bet stabdo jo plitimą. Tik pajutus pirmuosius simptomus stenkitės kuo greičiau patepti tą vietą. Tepkite reguliariai,  kuo daugiau kartų per dieną.

Yra daugybė priemonių gelbstinčių nuo šio nemalonaus viruso sukeltų simptomų – antivirusiniai kremai, geliai ir lipdukai.

Dr. Hauschka Med Labimint Acute Lip Care Vienas tokių – Dr. Hauschka Med linijos Labimint Acute Lip Care intensyvaus poveikio kremas, kurio sudėtyje yra šviežiai spaustų medetkų ir ežiuolių sulčių, kurios žinomas dėl savo raminačių ir regeneruojančių savybių. Taip pat 100% natūralus šalavijo ekstraktas, kuris valo ir dezinfekuoja pažeistą vietą.

Šis kremukas vėsina, ramina ir yra puiki prevencinė priemonė nuo pūslelinės. Užuot stengęsi paslėpti savo lūpas nuo aplinkinių žvilgsnio, galėsite džiaugtis aksomo švelnumo lūpomis, be jokio nemalonaus tempimo pojūčio.

Tiesiog pasirūpinkite tinkamomis priemonėmis iš anksto, nes pūslelinė gali prasidėti bet kada ir bet kur.








Informacija ir nuotraukos iš:

Bioteka







Komentarai (Viso žinučių: 1)

janina 864510101
Parašė Svečias 2013-06-22 18:56:56
pats geriausias pagalbininkas yra GNLD kompanijos gaminamas gelis.


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos