vaistai.lt

Ar naudojimasis oro kondicionieriais gali pakenkti sveikatai? (475/0) 

Ar naudojimasis oro kondicionieriais gali pakenkti sveikatai?Karšta vasaros diena be oro kondicionieriais šiais laikais yra sunkiai įsivaizduojama. Ir tai yra visiškai natūralu, kadangi esant galimybėms jaustis geriau – kodėl gi ne. Visgi, kaip ir bet kokia kita inovatyvi sistema, kaip ir oro kondicionieriai dažnai apipinami mitais, kurie atgraso žmones nuo detalesnio jų pažinimo. Vienas dažniausių - kenkimas sveikatai, kuris nėra pagrįstas mokslo, tai tik nuogirdos. Iš kur jos kilo ir kaip naudoti įranga – šis straipsnis.

Sistemos funkcionalumas

Žinoma, gerai gyvenimo kokybei reikalingos ir pačios geriausios kokybės sistemos, kurios labai įvairios. Venkite pirkti kiniškų gaminių, kurie ne tik trumpiau tarnauja, tačiau dažniausiai tinkamai neatlieka savo funkcijos net ir ribotą laiko tarpą. Rinkitės pripažintų gamintojų ir tuo pačiu geriausių tiekėjų sistemas, kurios pasirūpins Jūsų gyvenimo kokybe.

Tokias užtikrinti, kartu su išmaniomis konsultacijomis, gali: https://www.specdarbai.lt/produkto-kategorija/oro-kondicionieriai/. Svarbiausia yra nebijoti klausti, kadangi tik tokiu atveju rasite įrangą ne tik geriausiai tinkančią Jūsų namams, tačiau ir tokią, kuri geriausiai atitinka Jūsų organizmo poreikius.

Žmogus geriausiai jaučiasi tokiu atveju, kai patalpų oro temperatūra šiltuoju metų laiku siekia apie 23–25° C, o šaltuoju – 20–24° C; santykinė oro drėgmė yra 40–60 proc. Geras kondicionierius gali padėti pasiekti šiuos normatyvus labai paprastai, kadangi jis ne tik vėsina, tačiau ir šildo, tad vėsiuoju metų laiku tampa kaip papildoma būsto apšildymo sistema. Dabar belieka tinkamai ją naudoti.

Tinkamos naudojimo gairės

Renkantis kondicionavimo sistemas taip pat labai svarbu rasti gerus montavimo specialistus, kurie pirmiausiai padeda atrasti labiausiai tinkamą įrangą, ne tik ją montuoja, tačiau ir papasakoja – kaip tinkamai naudotis. Jeigu negaunate visos šios info – turite klausti arba ieškoti kitų paslaugos tiekėjų, kurie suteikia visą reikalingą informaciją apie sistemos naudojimą.

specdarbai.lt specialistas dalinasi sistemos montavimo ir naudojimo gairėmis: „Pirmiausia reikalinga tinkama vieta. Oro kondicionieriai neturi būti montuojami ten ir taip, kad pučiama srovė nebūtų nukreipta į žmones. Daugeliui atrodo, kad tik tokiu atveju bus pasiekiamas didžiausias našumas, tačiau tikrai ne ir tada didėja peršalimo tikimybė. Klausykite meistrų – jie pagal galimybes parinks geriausią vietą. Kitas svarbus niuansas yra tinkamos temperatūros nustatymas. Daugeliui žmonių iš po didelio karščio norisi kuo daugiau gaivos. Tuomet nustatoma labai žema temperatūra, kuri sukelia šoką organizmui. Visgi, viskas turi būti daroma palaipsniui. Dideli temperatūros kontrastai visada neigiamai veikia žmogų, tad geriausia palaikyti iki 5-6 laipsnių skirtumą nuo to, kas turėtų būti patalpoje be kondicionieriaus. Pavyzdžiui, jeigu lauke yra +30 – patalpoje optimalus skaičius turi būti 24. Taigi, svarbiausia yra saikas“,- pasakoja specialistas.

Reguliarus filtrų valymas

Žinoma, įsigijus sistemas reikia nepamiršti ir jomis rūpintis, kadangi kaip ir bet kokia kita elektronika – reikalauja dėmesio. Minimalaus, tačiau jo šiek tiek reikia. Pavyzdžiui, jeigu sistema bus naudojama netinkamai – joje gali veistis įvairūs mikroorganizmai, pelėsiai, kurie apsunkina žmogaus kvėpavimo takus, dažnai jaučiasi nuovargis ir net mieguistumas. Tai dažnai siejama su netinkamai prižiūrimais filtrais, kurių valymo bei keitimo darbus geriausia palikti specialistams.

„Filtrus siūlome keisti kartą kas kelerius metus. Tačiau kai kurios sistemos yra jautresnės. Tokiu atveju verta keisti prieš kiekvieną sezoną“,- pataria specialistas.

Tinkamai naudojamas oro kondicionierius išties gali pagerinti žmogaus gyvenimo kokybę. Svarbiausia rasti įrangą, kuri tinka Jūsų būstui, užtikrinti efektyvų jos montavimą, tinkamos temperatūros palaikymą ir tuo pačiu minimalią sistemos priežiūrą“.







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos