vaistai.lt

Ar kava prieš mankštą yra gera mintis? Ar kofeinas padeda sportuoti? (510/0) 

Ar kava prieš mankštą yra gera mintis? Ar kofeinas padeda sportuoti?Tikriausiai žinote, kad nemažai žmonių prieš sportuodami geria specialius papildus, kurie turėtų jiems suteikti energijos. Tuo tarpu kiti renkasi kavą, kuri, kaip jie teigia, irgi suteikia energijos. Bet ar tai gera mintis?

Sciencealert.com nusprendė šį klausimą užduoti keliems ekspertams. Sporto mokslininkas Neilas Clarkeas teigia, kad kofeinas yra viena iš geriausiai ištyrinėtų stimuliuojančių medžiagų. Tyrimai rodo, kad jis padeda sportininkams siekti aukštesnių rezultatų, treniruotis ilgiau ir intensyviau. Kofeinas padeda bėgikams, dviratininkams, krepšinio, teniso ir golfo žaidėjams. Net ir sunkumų kilnotojai gali gauti naudos iš kofeino.

Tiesa, daugelis tų tyrimų apima kofeino papildus, o ne kavą. Kava yra labai įvairus gėrimas - kiekvienas žmogus kavą ruošia skirtingai, todėl kiekviename puodelyje yra skirtingas kofeino ir kitų medžiagų kiekis. Tačiau yra tyrimų, rodančių, kad kava padeda dviratininkams ir dviratininkams panašiai kaip kofeino papildai. Kai kuriais atvejais kava gali suteikti net ir geresnį rezultatą nei vien kofeinas.

Taigi, gerti kavą prieš sportą nėra bloga mintis. Aukštesnis energijos lygis leis sportuoti ilgiau ir intensyviau, todėl pavyks siekti geresnių rezultatų. Bet ar yra neigiama šio reikalo pusė?

Kitas sporto mokslininkas Neilas Schwartzas primena, kad skirtingus žmones kofeinas paveikia skirtingai. Jei žmogus gerai toleruoja kofeiną, jis gali pagerinti jo protines ir fizines galimybes, nors ir laikinai. Tuo tarpu kitiems žmonėms kofeinas gali pakenkti - jis gali sujaukti miego ritmus, poilsio režimą ir net virškinimą, o tai tikrai nepadės sportuojant. Jei išgėrę kavos jaučiate, kad negalite susikaupti, jums sunku atlikti fizinius pratimus, gali būti, kad kava prieš mankštą yra ne jums.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos