vaistai.lt

Užsikrėtusiesiems COVID-19 skirta anketa: patys žmonės raginami prisidėti prie viruso suvaldymo (265/0) 

Užsikrėtusiesiems COVID-19 skirta anketa: patys žmonės raginami prisidėti prie viruso suvaldymoGreičiau nutraukti viruso plitimą ir išsaugoti daugiau gyvybių – prie šio tikslo gali prisidėti kiekvienas, kuriam patvirtinta koronavirusinė infekcija (COVID-19), savarankiškai užpildęs  anketą ir pateikęs išsamius duomenis, kaip ir kur užsikrėtė, su kuo turėjo didelės rizikos kontaktą. Nuo metų pradžios taip svarbius duomenis jau pateikė per 20 tūkst. užsikrėtusiųjų.

„Kuo greičiau žmogus pateiks šią informaciją, tuo greičiau bus izoliuoti su užsikrėtusiuoju bendravę ir kitiems riziką užsikrėsti galintys kelti žmonės, o tai reiškia – stabdomas tolesnis viruso plitimas. Tai ypač svarbu šiuo metu, kai stebimas naujų COVID-19 ligos atvejų augimas“, – pabrėžia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai.

Anketą galima rasti pagal nuorodą atvejis.nvsc.lt. Šią anketą raginamas užpildyti kiekvienas žmogus, nepriklausomai, ar COVID-19 liga jam patvirtinta atlikus tyrimą, ar diagnozę patvirtintus šeimos gydytojui.

Anketa yra tokia pati, kokią įprastai pildo ir epidemiologinį tyrimą atliekantis specialistas. Tai reiškia, kad užduodami tie patys klausimai – kokiomis aplinkybėmis žmogus užsikrėtė, prašoma nurodyti darbovietes, taip pat vietas, kur žmogus lankėsi, įvertinti turimas sąlygas izoliuotis, apibūdinti jaučiamus simptomus, nurodyti sąlytį turėjusius žmones bei pateikti kitą epidemiologams svarbią informaciją.

NVSC specialistai pastebi, kad neretai užsikrėtusieji pateikia duomenis, bet nenurodo asmenų, su kuriais bendravo. Tuomet sąlytį turėję žmonės turi papildomai pildyti kitą anketą. Taip gaištamas ir žmonių, ir specialistų laikas, sąlytį turėjusių izoliavimas taip pat tokiu atveju užtrunka ilgiau.

Užsikrėtusiesiems skirta anketa leidžia sutrumpinti informacijos gavimo grandinę, taip pat patys anketą pildydami žmonės pateikia tikslesnius duomenis, nes turi daugiau laiko apgalvoti, kur lankėsi, įvardinti daugiau vietų, kur galimai galėjo užsikrėsti, jei tiksliai nežino.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos