vaistai.lt

Artėjant mokslo metams primena nepamiršti ir vaistų nuo kirminų (486/0) 

Artėjant mokslo metams primena nepamiršti ir vaistų nuo kirminųSąsiuviniai, kuprinė, nauji rašikliai – tai tik keletas dalykų, apie kuriuos galvojama prieš mokslo metų pradžią. Reikėtų rūpintis ne tik kuprinės turiniu, bet ir gera mokinių savijauta.

Vaistininkė Miglė Kazakevičienė primena, kad prevenciškai kiekvienais metais privaloma patikrinti vaikų sveikatą, todėl visa tai įvertins gydytojas, o jeigu pastebės sveikatos sutrikimų, prireikus paskirs ir gydymą, tačiau yra žingsnių, kuriuos atlikti namuose gali ir patys tėvai.

Visų pirma, grįžus iš atostogų, po poilsio prie jūros, nakvynės svetimuose namuose, apartamentuose, reikėtų apsižiūrėti ar neturite parsivežę „dovanų“ – utėlių. „Vaikams reikėtų kruopščiai apžiūrėti galvas. Sugrįžę namo praskirkite plaukus ir pasižiūrėkite, ar ant galvos odos, prie plaukų nėra prilipę juodų taškelių, nes tai gali būti glindos arba utėlės“, – pranešime žiniasklaidai įspėja „Eurovaistinės“ vaistininkė.

Taip pat, jeigu vasarą vaikai leido kaime, sode ar tiesiog daug laiko dūkdavo lauke, glostė įvairius gyvūnus, pasak vaistininkės, turėjo didesnę tikimybę užsikrėsti įvairiais parazitais, kirmėlėmis, todėl prevenciškai naudinga suvartoti vaistų nuo kirmėlių. Šių vaistų dozavimas priklauso nuo kūno svorio, todėl dėl vartojimo rekomenduojama pasikonsultuoti su vaistininku.

Rudens pradžia tinkamas laikas skirti ir daugiau dėmesio savo imunitetui. „Nors ir vasarą daug laiko buvome saulėje, nereikėtų pamiršti vitamino D profilaktinių dozių, vaikams iki 10 metų rekomenduojama vartoti 1000–2000 TV. Taip pat prisiminti vitaminą C, kitus antioksidantus, galima rinktis ir imuniteto stimuliatorius, pavyzdžiui, ežiuolės preparatus, įvairius bioflovanoidus, jų yra ir lašiuko pavidalu. Jeigu vaikai valgo nedaug sezoninių gėrybių, naudinga ir multivitaminai“, – pataria M. Kazakevičienė.

Gerai savijautai svarbu ir kasdieniai mokinukų įpročiai. Pasirūpinkite, kad prieš pamokas vaikai pavalgytų sveikus ir maistingus pusryčius, į dėžutę įdėkite užkandžių, taip ugdydami sveikesnius įpročius.

Po pamokų pasistenkite skirti laiko aktyviai veiklai – galbūt pasiūlykite lankyti sporto būrelį ar tiesiog kiekvieną vakarą išeikite kartu pasivaikščioti. Svarbu nepamiršti stebėti vaikų savijautą, kalbėtis su jais ir rasti laiko aptarti dienos įspūdžius.

Vaistininkai linki į mokyklą sugrįžti sveikiems ir žvaliems:

  • Pasirūpinkite imunitetu. Pats metas pradėti vartoti vaikams skirtus multivitaminus arba žuvų taukus.
  • Po vasaros verta apžiūrėti ar vaikai neturi utėlių ir išgerti preparatų nuo kirminų.
  • Pasibaigus atostogų ir kelionių sezonui, rytus pradėkite nauju dantų šepetėlių.
  • Būkite saugūs. Turėkite apsauginių kaukių ir rankų dezinfekcinio skysčio.
  • Valgykite sveikai. Į priešpiečių dėžutę visada įdėkite šviežių vaisių arba uogų.
  • Judėkite. Išsirinkite popamokinę veiklą, kuri padės daugiau judėti.
  • Dalinkitės. Sugrįžus iš mokyklos visuomet bendraukite, kalbėkite, kaip praėjo jo diena.

 

Informacija iš:

Vakarų Lietuvos Medicina 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos