vaistai.lt

Mokslininkai ruošiasi užkrėsti žmones nauja laboratorijoje užauginta SARS-CoV-2 atmaina - ir dėl to reikia džiaugtis (487/0) 

Mokslininkai ruošiasi užkrėsti žmones nauja laboratorijoje užauginta SARS-CoV-2 atmaina - ir dėl to reikia džiaugtisCOVID-19 pandemija tęsiasi jau porą metų ir pabaigos kol kas nematyti. Priešingai - dabar jau kalbama apie naujas atmainas, kurios gali sukelti dar didesnių problemų sveikatos apsaugos struktūroms. Tuo tarpu Jungtinės Karalystės mokslininkai ketina žmones užkrėsti nauja SARS-CoV-2 atmaina. Ir dėl to reikia džiaugtis.

SARS-CoV-2 virusas, kuris sukelia COVID-19 ligą, nėra toks sunkiai tiriamas, kaip kai kurie kiti virusai, su kuriais žmonijai yra tekę susidurti. Problema ta, kad jį tirti būtina greitai, nes jis plinta beprotišku greičiu. Perpildytos ligoninė ir sustingusios ekonomikos yra didžiulis motyvuojantis faktorius.

Aišku, kai COVID-19 serga tūkstančiai žmonių, gali pasirodyti, kad tyrimų dalyvių nepritrūksta. Tačiau mokslininkams svarbu kontroliuoti visus faktorius, todėl tyrimų dalyviai turi būti atrenkami itin kruopščiai. Anksčiau Jungtinėje Karalystėje 40 sveikų savanorių buvo tyčia infekuoti SARS-CoV-2 virusu, kad mokslininkai galėtų išbandyti vakcinas ir gydymo būdus. Surinkta informacija buvo labai vertinga, bet dabar jai reikia papildymo.

Jungtinės Karalystės kompanija „hVivo“ baigia kurti naują laboratorinę SARS-CoV-2 viruso atmainą, kuri tarnaus kaip detla atmainos modelis. Ironiška, bet labai greitai plintanti delta atmaina laboratorijoje nėra lengvai atkuriama. Visas procesas yra labai akylai prižiūrimas ir kontroliuojamas, kad gauti viruso pavyzdžiai būtų tikslūs ir padėtų tirti skiepų efektyvumą bei naujus galimus gydymo būdus.

Laboratoriniai virusų tyrimai žmonėms dažnai kelia nerimą. Kas nutiks, jei mokslininkai sukurs dar stipresnę viruso formą? Daugybė žmonių, tarp kurių yra ir nemažai mokslininkų, vis dar kelia klausimų dėl galimos laboratorinės SARS-CoV-2 viruso kilmės. Tačiau tik tokie eksperimentai padės surasti geriausius COVID-19 krizės sprendimo būdus.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos