vaistai.lt

Grožio srities specialistė apie problematišką veido odą – priežiūroje svarbu kruopštumas (2271/0) 

Grožio srities specialistė apie problematišką veido odą – priežiūroje svarbu kruopštumasPilkšva oda, spuogeliai, veido blizgesys ir inkštirai – tai riebios veido odos problemos su kuriomis dažniausiai susiduria bręstantis organizmas. Tačiau net ir peržengus paauglystės ribą, riebi veido oda gali išlikti ir sukelti nemalonių potyrių. Grožio srities specialistė Dovilė Jasiulevičė, atkreipdama dėmesį į pastarąjį veido odos tipą turinčius asmenis, dalijasi patarimais kaip taisyklingai prižiūrėti problematišką veido odą bei kaip išvengti spuogelių bei aknės atsiradimo rizikos.

Riebios odos atpažinimas

Anot salono „City Wax Vilnius“ vadovės bei veido valymo prietaiso „SoMeCare“ ambasadorės Dovilės Jasiulevičės, apie riebią veido odą dažniausiai signalizuoja poros: „Riebaus veido odos savininkų odoje esančios poros, nuo kitų odos tipų skiriasi savo išvaizda. Jos dažnai būna didelės, ryškios, išsidėsčiusios visame veido plote. Veido oda blizga ir ji yra stora.“

Pasak specialistės, riebios veido odos susidarymui įtakos gali turėti ne tik riebalinių liaukų veikla bei jos hiperaktyvus veikimas, bet ir kiti veiksniai, kurie lemia ne tik išsiskyrusį perteklinį riebalų sluoksnį, bet ir užsikimšusias poras.

„Riebi oda gali būti stimuliuojama fizinių ir emocinių situacijų – paspartėjusios riebalų liaukų veiklos, prastos ir netaisyklingos mitybos, netinkamos priežiūros ir naudojamų kosmetikos priemonių, patiriamo streso, menstruacinio ciklo sutrikimų, menopauzės laikotarpiu sutrikusios hormoninės pusiausvyros. Neretai įtakos odos riebumui turi ir nėštumas“, – aiškina D. Jasiulevičė.

Grožio salono vadovės teigimu, nesiimant atitinkamų gydymo priemonių ir priežiūros, riebią veido odą turintys žmonės gali susidurti su inkštirais bei viena iš nemaloniausių ligų – akne. Jos pasekmės neretai būna nemalonios ir skausmingos: „Aknę turintys asmenys kenčia nuo pūlingų spuogų, kuriems išnykus, jų vietoje lieka randai. Tai sudėtinga lėtinė liga, kuriai reikalingas kruopštus ir ilgai trunkantis gydymas.“

Kruopštus veido prausimas – esminis faktorius

D. Jasiulevičė dėmesį atkreipia į riebaus veido odos priežiūrą ir pabrėžia, jog tinkamai ja rūpinantis, galima sumažinti riebalinių liaukų aktyvumą, atsikratyti nemalonaus blizgesio, užsikimšusių porų, inkštirų, spuogelių bei kitų nemalonių padarinių.

„Siekiant turėti švarią ir sveiką veido odą, pirmas žingsnis yra tinkama odos higiena ir atsakingas veido prausimas. Probleminei veido odai prižiūrėti, rekomenduojama rinktis švelnius prausiklius, kurie papildomai nedirgintų odos, sudėtyje neturėtų alkoholio ir priemonės pH būtų artimas odai“, – sako specialistė ir priduria, jog veido odą yra svarbu kruopščiai prausti tiek ryte, tiek ir vakare.

Pasak jos, šiuolaikiniame pasaulyje gausu inovatyvių sprendimų, apimančių ne tik naujai sukurtus, saugesnių ingredientų žmogui pripildytus produktus, bet ir išrastus prietaisus, kurių pagalba nešvarumai nuo veido odos yra pašalinami dar efektyviau ir greičiau.

„Sunku nepasimesti tarp daugelio pasirinkimų, tačiau atsižvelgus į individualius poreikius, svarbu išsirinkti tai, ką naudoti būtų ne tik madinga, bet ir patogu bei naudinga. Iš tiesų, faktas, jog įprasto veido odos valymo metu rankomis, nuo odos gali būti pašalinami ne visi nešvarumai ar makiažo likučiai, tad prietaisai turintys specialią vibraciją, šį darbą atlieka kelis kartus efektyviau“, – dėsto D. Jasiulevičė.

Papildomos priežiūros svarba

D. Jasiulevičė pabrėžia ir rūgštinių veido tonikų bei giliuosius odos sluoksnius veikiančių drėkiklių naudą. Mat tinkamai pridrėkinta oda geriau išlaiko stabilią medžiagų apykaitą bei yra atsparesnė kenksmingam aplinkos poveikiui: „Toniko nauda veido odai nepamatuojama – pastarasis iš porų ištraukia nešvarumų likučius, maitina, prisotina odą vitaminais ir net atstato tinkamą pH balansą. Kaip ir drėkinimas, kuris apsaugo odą nuo išorinių veiksnių – šalčio, karščio ar vėjo, kuris išdžiovina veido odą.“

Specialistė papildo, jog renkantis veido kremą riebų veido odos tipą turintys žmonės, turėtų vengti kremų sudėtyje turinčių aliejaus ir daug riebalinių medžiagų.

Anot jos, pasitarus su kosmetologu ir įvertinus individualią asmens veido odos būklę, net ir namų sąlygomis, kartą per savaitę, galima atlikti veido šveitimo procedūras, kurių metu yra išvalomos poros ir pašalinamos negyvos odos ląstelės.

„Odos valymo su pilingu metu yra pašalinamos mirusios ląstelės, oda įgauna švaros pojūtį, tampa skaistesnė, tekstūra lygesnė, pagerėja struktūra ir yra mažinami jos trūkumai. Tačiau naudoti pilingą esant aknei reikia labai atsargiai, kadangi granulės gali palikti smulkius įbrėžimus odoje ir taip ją pažeisti“, – akcentuoja grožio srities specialistė.

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos