vaistai.lt

Milijardieriai nori nemirtingumo - nauja Silicio slėnio kompanija sulaukė žymių žmonių investicijų (353/0) 

Milijardieriai nori nemirtingumo - nauja Silicio slėnio kompanija sulaukė žymių žmonių investicijųApie „Altos Lab“ kompaniją galime pasakyti nedaug. Tik tiek, kad ši įmonė stengsis išgydyti senėjimą ir ją palaiko turtingiausias planetos žmogus.

„Amazon“ vadovas Jeffas Bezonas ir Rusijos bei Izraelio milijardierius Jurijus Milneris yra tik pora iš garsių „Altos Lab“ investuotojų. Paslaptinga kompanija dabar stengiasi pritraukti geriausius pasaulio mokslininkus ir jiems žada viską - nuo didžiulių pinigų iki akademinės laisvės. Nors apie „Altos Lab“ žinoma nedaug, kalbama, kad tai bus vieta, kurioje mokslininkai galės pildyti didžiausias savo fantazijas, neapribotas universitetų biudžetais.

Ar „Altos Lab“ taps prieglobsčiu tiems, kuriems tikslas yra svarbesnis už mokslinę etiką? Na, reikia tikėtis, kad to nebus. Bet prie kompanijos jungiasi biologas Juanas Carlosas Izpisúa Belmonte, kuris 2017 metais išgarsėjo ketinimais sukurti žmogaus ir kiaulės hibridą. Kitos asmenybės nėra tokios prieštaringos - prie kompanijos jungiasi ir Nobelio premijos laureatas Shinya Yamanaka, kuris teigė, kad nors „Altos Lab“ kelyje yra rimtų kliūčių, jos potencialas yra didžiulis.

„Altos Lab“ tikslas - biologinis ląstelių perprogramavimas. Tai - vaizdingas nemirtingumo apibūdinimas, todėl sunku nesakyti, kad milijardieriai siekia nemirtingumo. Ląstelių perprogravimo būdų ieško ne vienas startuolis, bet nei vienas iš jų neturi tokio finansinio pagrindo kaip „Altos Lab“.

„MIT Technology Review“ teigia, kad „Altos Lab“ mokslininkams nekurs tikslų, jų neribos terminais ir biudžeto ribojimais. „Altos Lab“ tiesiog stengsis pastūmėti visą šią sritį pirmyn. Įmonė nesiekia pelno - jai pakaks investuotojų palaikymo. O tai yra labai svarbu, nes jei pelnas būtų pagrindinis tikslas, į rinką būtų stumiamas bet koks produktas. Dabar bus siekiama kokybės.

Gimimas ir mirtis yra vieninteliai mus visus jungiantys dalykai. Mirs ir vargšas, ir milijardierius. Tik laikas parodys, ar „Altos Lab“ prieiga prie šios problemos atneš vaisių. Bet smėlio laikrodis yra labai sunkus ir kažin, ar mums pavyks jį apversti artimiausiu metu - sunku patikėti, kad bent vienas dabar gyvenantis žmogus nesulauks mirties.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos