vaistai.lt

Dantų protezavimas: kam priklauso ir kur kreiptis? (430/0) 

Dantų protezavimas: kam priklauso ir kur kreiptis?Dantų protezavimo paslauga norintys pasinaudoti gyventojai pastaruoju metu kreipiasi į Klaipėdos teritorinę ligonių kasą (TLK) teiraudamiesi, kurioms žmonių grupėms priklauso Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis kompensuojamas dantų protezavimas bei ko reikia norint gauti minėtą paslaugą.

Ligonių kasos atkreipia dėmesį, kad nuo 2021 m. sausio 1 d. nebelikus dantų protezavimo eilių, apdraustasis privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) dėl dantų protezavimo pagrįstumo įvertinimo turi kreiptis į pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros gydymo įstaigos, prie kurios yra prisirašęs, gydytoją odontologą. Gydytojas odontologas, nustatęs dantų protezavimo pagrįstumą, išrašys elektroninį siuntimą ir pats jį užregistruos.

„Asmuo, apsilankęs pas gydytoją odontologą, iš karto informuojamas apie teisę gauti kompensuojamas dantų protezavimo paslaugas“, – sako Klaipėdos TLK Kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Sonata Leščinskienė.

Pasak jos, jei asmuo turi teisę gauti dantų protezavimo paslaugas, įstaiga, į kurią buvo kreiptasi, konsultacijos metu privalo išduoti tai patvirtinantį informacinį pranešimą. Gavęs pranešimą, asmuo galės kreiptis į pasirinktą gydymo įstaigą dėl dantų protezavimo paslaugų.

„Vykstant į gydymo įstaigą būtina atkreipti dėmesį, ar ji yra sudariusi sutartį su TLK dėl šių paslaugų teikimo ir apmokėjimo. Antraip už suteiktas paslaugas reikės mokėti įstaigos nustatytomis kainomis“,  – primena S. Leščinskienė.

Teisę į PSDF biudžeto lėšomis kompensuojamą dantų protezavimą turi asmenys, kuriems sukako senatvės pensijos amžius, vaikai iki 18 metų, asmenys, pripažinti nedarbingais arba iš dalies darbingais, asmenys, kuriems buvo taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos.

Ligonių kasos primena, kad šiuo metu senatvės pensijos amžiaus sukakusiems asmenims, neįgaliesiems ir asmenims, kuriems buvo taikytas gydymas dėl burnos, veido ir žandikaulių onkologinės ligos, iš PSDF kompensuojama iki 561,35 euro, vaikams – iki 286,49 euro. Retesniais atvejais, kai reikalingas sudėtingesnis ir brangesnis gydymas (sprendimą priima gydytojų odontologų konsiliumas), kompensuojama suma gali siekti iki 1727,20 euro. Tuo atveju, jeigu išlaidos viršija nustatytą kompensuojamos iš PSDF sumos dydį, pacientui teks primokėti.

Sveikatos priežiūros įstaigas, kurios yra sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis dėl minėtų paslaugų teikimo visoje Lietuvoje, galite rasti čia.

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos