vaistai.lt

Šlykšti priežastis, kodėl nereikėtų miegoti nuogiems - tai sužinoję tokios laisvės nebenorėsite (1034/0) 

Šlykšti priežastis, kodėl nereikėtų miegoti nuogiems - tai sužinoję tokios laisvės nebenorėsiteGalbūt įsigalėjus rudeniui norėsite pasislėpti po dideliu antklodžių kalnu. Galbūt ten tūnosite nuogas. Tiesa, vienas gydytojas teigia, kad visiškai nuogiems miegoti nereikėtų dėl vienos šlykščios priežasties.

Miegojimas be drabužių daugybei žmonių asocijuojasi su laisve. O kodėl ne? Juk uždarų miegamojo durų galime daryti ką panorėję. Be to, taip lengviau reguliuoti kūno temperatūrą - vėsesni aplinkos oras tiesiogiai liečia visus po antklode nepaslėptus odos plotus.

Tačiau gydytojas Anthony Younas „TikTok“ tinkle primena, kad žmogaus kūnas nenustoja dirbęs ir naktį. Dirba ir virškinimo sistema. Žmogaus kasdien bent 15-25 kartus pagadina orą - purpsite ir naktį. Kaip primena Younas, su žarnyno dujomis laukan veržiasi ir mažytės išmatų dalelės. Jas įprastai sulaiko rūbai, bet jei miegate be jų - kvėpuojate savo žarnyno turiniu.

Tiesa, reikėtų pabrėžti, kad „TikTok“ kūrėjai dažnai keistais ir juokingais faktais vaikosi pigaus populiarumo. Tai nėra geras informacijos šaltinis.

Tai kaip yra iš tikrųjų? Na, nėra duomenų, kad kas nors būtų susirgęs nuo įkvėptų bezdalų. Tačiau mokslininkai žino, kad kartais vienu kartu aplinkai ir artimiesiems galime padovanoti 375 mililitrus dujų - visą kavos puodelį! Ir jose tikrai yra bakterijų ir kitų dalelių.

2001 metais Australijos gydytojas Karlas Kruszelnickis sulaukė netikėto klausimo - ar gadindamas orą medicininis personalas teršia sterilias operacines. Jis neturėjo gero atsakymo, todėl atliko eksperimentą. Ant vienos petri lėkštutės buvo perdžiama be jokio filtro, ant kitos - per kelnes. Tik ant pirmosios ėmė augti bakterijų kolonijos. Tos bakterijos nebuvo pavojingos - dauguma jų buvo nupūstos nuo užpakalio žandų odos ir niekada neviešėjo išangėje. Tačiau Kruszelnickis vis tiek turėjo vieną patarimą - operacinėse ir šalia maisto negalima bezdėti nuogu užpakaliu.

Taigi, Youno patarimas nėra visiškai bevertis. Bet ar gyvenimas gražus be rizikos? Spręskite patys.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos