vaistai.lt

Nosies operacijos dažnai padeda pagerinti bendrą savijautą (484/0) 

Nosies operacijos dažnai padeda pagerinti bendrą savijautąŠiais laikais plastinėmis operacijomis ne tik dailinamos veido formos, bet taip pat gali būti sprendžiamos ir itin svarbios kvėpavimo ligų sukeltos komplikacijos. Plastikos chirurgai dažnai pabrėžia, kad yra skirtumas tarp įprastos nosies operacijos ir  nosies pertvaros operacijos. Tačiau, jos gali būti atliekamos ir kartu. Kam turėtų rūpėti šis gydymas ir ką apskritai apie šias chirurgines procedūras reikėtų žinoti?

Nosies pertvaros patologijos – viena iš nemigos priežasčių

Yra labai daug žmonių, kurie numoja ranka į miego sutrikimus. Pavyzdžiui, knarkimas gali būti priežastis, kodėl jūs neišsimiegate ar tiesiog atsikeliate nepailsėję. Galbūt nustebsite, bet dėl to gali būti kalta jūsų nosies pertvara. Tam tikros kvėpavimo takų patologijos sukelia knarkimo problemas, o jos neleidžia žmogui išsimiegoti. Nuo to gali kentėti ir pacientų artimieji. Blogiausia tai, kad dėl nosies pertvaros sukeliamų miego sutrikimų pats žmogus neturi jokių nusiskundimų, nes jis tiesiog apie tai nieko nenutuokia. Tam, kad būtų pašalinami šie sutrikimai, svarbu kreiptis į gydytojus.

Jeigu miego sutrikimai atsiranda dėl nosies pertvaros patologijos ar kitų kvėpavimo takų problemų, tai, pirmiausia, turi išsiaiškinti gydytojai. Patartina kreiptis į miego klinikų specialistus, jog šie išsiaiškintų viską detaliau. Miego tyrimo metu gali būti nustatomos visos problemos, kurios kyla būtent iš negalėjimo kokybiškai išsimiegoti. Ar bus reikalinga nosies pertvaros operacija išsiaiškinsite  būtent po išsamaus tyrimo. Miego tyrimas iš karto gali atskleisti visą tiesą - specialistai tikrai pastebės jūsų knarkimą, sunkų kvėpavimą per nosį bei dažnus naktinius prabudimus, kurių jūs patys nepastebite. Jeigu paaiškės, kad tai sukelia būtent jūsų nosies pertvara, tuomet akivaizdu, jog vienintelis gydymas – operacija.

Nosies korekcija Ficlinica

Nosies operacijų yra dvi rūšys

Kaip jau minėta, nosies pertvara operuojama tuomet kai pacientą kamuoja problemos. Dažniausiai tai yra nemiga, knarkimo sukeltos pasekmės, sunku kvėpavimas per nosį, nuolatinė sloga. Po operacijos žmogus gali jausti it naujai gimęs - jis po operacijos reabilitacijos sužino koks iš tiesų yra tikrai geras miegas ir poilsis.

Nosies operacija atliekama siekiant pagerinti estetiką. Tai reiškia, kad nosies operacijos dažniausiai atliekamos tiems pacientams, kurie nori turėti taisyklingesnės formos nosį. Tokios operacijos metu gali būti atliekamos skirtingos korekcijos - ištiesinama nosis, sumažinamas nosies galiukas ar koreguojamas bendra vaizdas.

Ypač dažnai šios dvi operacijos atliekamos vienu kartu. Korekcijos dažnai atliekamos kai pacientas prieš tai patiria nosies lūžius ar kitas traumas. Tad, chirurgas jums tikrai pasakys ar verta atlikti abi operacijas ar pakaks tik vienos.

 

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos