vaistai.lt

Ligonių kasos primena, kam nebereikia mokėti priemokų už vaistus (197/0) 

Ligonių kasos primena, kam nebereikia mokėti priemokų už vaistusŠiaulių teritorinė ligonių kasa sulaukia mažas pajamas gaunančių pagyvenusių žmonių ir neįgaliųjų klausimų, nuo kokio amžiaus ir kokių pajamų jiems nebereikia vaistinėje primokėti už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones.

Primename, kad nuo 2020 metų liepos 1 dienos visiems 75 metų ir vyresniems gyventojams, taip pat neįgaliesiems ir pensininkams, jeigu jų pajamos yra mažesnės nei 260 eurų per mėnesį, nebereikia mokėti priemokų už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones.

Visų minėtų kategorijų gyventojams paciento priemoką sumoka ligonių kasos, todėl patiems gyventojams, atsiimant kompensuojamuosius vaistus pagal elektroninius receptus, nieko primokėti nereikia.

Vaistinėje norint atsiimti kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones gana asmens tapatybę patvirtinančio dokumento. Jokių papildomų prašymų arba dokumentų vaistinei teikti nereikia, nes asmens teisė į paciento priemokos padengimą nustatoma savaime ir perduodama vaistinėms per Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinę sistemą.

Pasak Šiaulių teritorinės ligonių kasos specialistų, dabar ši sistema veikia be sutrikimų, tad visiems minėtų kategorijų gyventojams atsiimant kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones tikrai primokėti nereikia. Jeigu pasitaikytų pavienių atvejų, kad 75 metų ir vyresniems gyventojams, taip pat neįgaliesiems ir pensininkams, kai jų pajamos yra mažesnės nei 260 eurų per mėnesį, vaistinėje tektų primokėti priemoką už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones, dėl šios priemokos grąžinimo būtų galima kreiptis į savo gyvenamosios vietos teritorinę ligonių kasą. Tokiu atveju teritorinei ligonių kasai reikėtų pateikti rašytinį prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą arba jo kopiją, elektroninio recepto kopiją, išduotą vaistinėje, ir dokumentą iš Elektroninė sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinė sistemos (ESPBI IS), įrodantį, kad žmogus priskiriamas mažas pajamas gaunančiam asmeniui (jam suteiktas mažų pajamų požymis ESPBI IS priemonėmis).   

Neįgaliaisiais laikomi asmenys, kuriems nustatytas neįgalumo lygis, taip pat 55 procentų ir mažesnis darbingumo lygis arba specialiųjų poreikių lygis.

Šiaulių teritorinės ligonių kasos informacija

 

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos