vaistai.lt

Dėl COVID-19 platinimo - net 5 metai kalėjimo: kodėl tokia griežta bausmė? (154/0) 

Dėl COVID-19 platinimo - net 5 metai kalėjimo: kodėl tokia griežta bausmė?COVID-19 yra greitai plintanti virusinė infekcija, kurią sukelia SARS-CoV-2 virusas. Tai - pandeminė liga, kuri rimtai sustabdė pasaulį ir privertė valstybes imtis griežtų ligos kontrolės priemonių. Vietnamas su pandemija tvarkėsi neblogai, nors kartais šiai Azijos valstybei teko ir griežčiau trenkti kumščiu.

98 milijonus gyventojų turintis Vietnamas nepasiekė 600 tūkstančių atvejų. Kai kaimyninėse šalyse kilo panika, Vietnamas laikėsi ramiai - dažnai čia buvo fiksuojami vos keli atvejai per dieną. Tai - nuolatinio testavimo, griežto karantino ir uždarytų sienų rezultatas. Vietnamas iš tikrųjų laikėsi, bet vasarą situacija stipriai pablogėjo.

Tuo liepos pradžioje įsitikino 28 metų Le Van Tri. Jis iš Hošimino miesto iškeliavo į pietus, o nuvykęs į Ca Mau miestą ėmė meluoti apie savo kelionę, kad išvengtų izoliacijos. Pagal vietines taisykles, Le Van Tri privalėjo izoliuotis net 21 dieną, mat Hošiminas dar nuo gegužės yra liepsnojantis COVID-19 delta atmainos židinys. Tačiau jaunas vyras nusprendė to nedaryti, susitiko su draugais ir artimaisiais, lankėsi vietinėse institucijose.

Netrukus po to  Le Van Tri buvo ištirtas ir jam diagnozuota COVID-19 infekcija. Ekspertai greitai atsekė visus jo ryšius ir išsiaiškino, kad jis ligą perdavė bent 8 žmonėms. Vienas iš jų vėliau mirė.

Teismas truko tik vieną dieną. Buvo nustatyta, kad Le Van Tri nesilaikė būtinų COVID-19 kontrolės reikalavimų ir taip sukėlė pavojų savo artimiesiems ir bendruomenei. Jaunas vyras išgirdo skaudų nuosprendį - 5 metai kalėjimo ir 20 milijonų dongų (743 eurai) bauda.

Padėtis Hošimine yra iš tikrųjų labai prasta. Ligoninėse trūksta vietų, tvarką prižiūri kariuomenė. Miestas yra visiškai uždarytas - gyventojai negali palikti namų net norėdami nusipirkti miesto. Manoma, kad situacija Vietname blogėja dėl nepakankamos vakcinacijos spartos - kol kas pasiskiepijo tik 2,8 % Vietnamo populiacijos.

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos