vaistai.lt

Kinezaterapeuto patarimai – kaip sumažinti kaklo skausmus (1833/0) 

Kinezaterapeuto patarimai – kaip sumažinti kaklo skausmusJeigu dirbate sėdimą darbą, esame tikri, kad kaklo skausmai Jums yra puikiai pažįstami. Žinoma, jie ne tik kad nėra malonūs, tačiau tikrai labai apsunkina gyvenimą. Skausmai dažnai pereina į galvą, akis, tad atlikti kasdienius darbus tampa labai sunku.

Jeigu ir Jums taip yra – šis straipsnis bus geras pagalbininkas. Jūsų dėmesiui – patys geriausi kinezaterapeuto patarimai, kurie padės susitvarkyti su nemaloniu ir varginančiu kaklo skausmu.

Kas sukelia kaklo skausmus?

Yra labai daug skirtingų priežasčių, kurios gali būti varginančio kaklo skausmo priežastis. Nuo perpūtimo, kuris dažniausiai yra trumpalaikis, tačiau yra ūmaus skausmo padarinys, iki lėtinio skausmo, kuris gali kankinti kiekvieną dieną ir dažniausiai pasitaiko dėl blogos sėdimos padėties dėl nuolatos varginamos pečių juostos bei kitų priežasčių.

Žinoma, tai susiję su žmogaus fizine padėtimi, tad reikia skirti dėmesio bei laiko savo kūnui.

Kada laikas pas gydytoją?

Tikrai suskaudus kaklui nereikia skubėti pas gydytoją. Žinoma, galima ir kinezaterapeuto konsultacija internetu, kuri padeda sutaupyti daug laiko ir susižinoti geriausias gydymo alternatyvas.

Visgi, jeigu skausmas yra lėtinis ir kankina Jus ilgiau nei dvi savaites arba jeigu skausmas yra labai didelis – tokiu atveju mediko patarimai tampa ne tik labai reikalingi, tačiau ir net būtini. Kuo ilgiau bus laukiama – tuo problema taip pat bus didinama.

Ar oro kondicionierius gali būti kaklo skausmo priežastis?

Gali tik tokiu atveju, jeigu yra naudojamas netinkamai. Jeigu jo šalčio šaltinis nebus nukreiptas tiesiai į žmogų – tokiu atveju jis neturėtų daryti įtakos organizmui. Visgi, jeigu jis arba vėjelis bus nukreiptas tiesiai į kaklą, žinoma, tai gali sukelti skausmus.

Ar ergonomiškas stalas bei kėdė reikalingi mūsų kūnui?

Reikalingi ir net labai. Šiais laikais žmonės labai daug laiko praleidžia sėdimoje padėtyje. Natūralu, kad siekiant išvengti neteisingos fizinės padėties reikalingi geri baldai, kurie atitinka konkretaus žmogaus ūgį bei svorį.
Taip, ergonomiški baldai kainuoja daugiau. Tačiau įvertinus tai, jog jie padeda susitvarkyti daugelį sveikatos problemų – apsimoka bet kuriuo atveju.

Koks medikas man reikalingas, jeigu skauda kaklą?

Jeigu Jums skauda kaklą, nugarą sprandą – geriausia pagalba yra kinezaterapeuto. Visgi, visada galima papildomai tartis ir su kitais medikais, kuriuos Jums paskiria šeimos gydytojas.

Kaip išvengti kaklo skausmų?

Kaip jau minėjome – pirmiausia reikalinga gera kūno padėtis, kurią garantuoja ir tinkami baldai. Papildomai labai siūlomas masažas, kuris gali padėti žmogui pamiršti vargus ir tuo pačiu atsipalaiduoti.

Galiausiai, taip pat ir mankšta, kuri gali kardinaliai pakeisti Jūsų gyvenimą. Svarbiausia, kad tam nereikalingos specialios studijos. Jau namuose galima daryti mankštas, kurios leis jums pamiršti kaklo skausmus net ir tokiu atveju, jeigu ilgus metus jie buvo lėtiniai.

 







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos