vaistai.lt

Ligonių kasos: 2022 metais vaistinės sudarys vieną sutartį su teritorine ligonių kasa (532/0) 

Ligonių kasos: 2022 metais vaistinės sudarys vieną sutartį su teritorine ligonių kasaNuo 2022 metų sausio keisis apmokėjimo vaistinėms už kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones tvarka. Su visomis Lietuvos vaistinėmis kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių išlaidų apmokėjimo sutartis pasirašys viena teritorinė ligonių kasa (TLK).

Nauja sutarčių sudarymo tvarka gerokai palengvins vaistinių administracinę naštą, nes sutartis bus pasirašoma ne vieneriems, o trejiems metams ir dėl visų filialų įtraukimo į sutartį reikės kreiptis tik vieną kartą į vieną ligonių kasą. Šiuo metu kiekviena TLK sudaro sutartis su savo veiklos zonoje veikiančiomis vaistinėmis. Jei vaistinių įmonės filialai veikia penkių ligonių kasų veiklos zonose, tai ta pati įmonė turi sudaryti penkias to paties turinio sutartis su 5 ligonių kasomis.

Pagal naują tvarką su visomis Lietuvos vaistinėmis sutartis pasirašys Kauno teritorinė ligonių kasa. Vaistinių sutartys būtų pasirašomos kvalifikuotu elektroniniu parašu.

Gyventojai šiuo metu kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių gali įsigyti iš 1 310 vaistinių. Dėl kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių įsigijimo išlaidų apmokėjimo PSDF lėšomis 2021 m. ligonių kasos su vaistinėmis buvo sudariusios 156 sutartis. Prognozuojama, kad Kauno TLK su vaistinėmis pasirašys 116 sutarčių. Informacija apie visoje šalyje einamaisiais metais galiojančias sutartis su vaistinėmis skelbiama ligonių kasų interneto svetainėje ligoniukasa.lrv.lt.

Sveikatos apsaugos ministro įsakymo „Dėl Teritorinių ligonių kasų ir vaistinių sutarčių dėl kompensuojamųjų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių įsigijimo išlaidų apmokėjimo privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis sudarymo tvarkos aprašo patvirtinimo“ pakeitimus galima rasti čia.

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės

SEBACTASE tabletės N30
Happy Throat guminukai N60



Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos