vaistai.lt

Nors pažeidimų sumažėjo, galimybių paso netikrinimas – vis dar dažniausiai pasitaikantis pažeidimas (95/0) 

Nors pažeidimų sumažėjo, galimybių paso netikrinimas – vis dar dažniausiai pasitaikantis pažeidimasValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nuolat atlieka tiek prekybos ir viešojo maitinimo įmonių, tiek ir veterinarinių paslaugų tiekėjų patikrinimus dėl koronaviruso infekcijos valdymo priemonių. Tikslinių tikrinimų metu vykdoma ne tik sustiprinta kontrolė dėl šalyje taikomų apribojimų laikymosi, ne mažiau svarbu ir patarti verslui, kaip įgyvendinti ir palaikyti papildomas pandemijos valdymo priemones, kurios taikomos jų veiklai.

Praėjusią savaitę VMVT atliko virš 250 patikrinimų, šį kartą pažeidimų nustatė dešimtyje įmonių ir įstaigų. Nustatytų veiklos vykdymo sąlygų labiausiai nesilaikė didžiųjų miestų – Vilniaus ir Kauno viešojo maitinimo įstaigos. Tikrintuose veterinarinių paslaugų tiekimo subjektuose pažeidimų inspektoriai nenustatė.

Esminiu pažeidimu ir toliau išlieka reikalavimo tikrinti galimybių pasus neužtikrinimas. Taip pat vis dar pasitaiko atvejų, kuomet prie įėjimo į paslaugos gavimo vietą lankytojams nepateikiama informacija dėl asmens higienos laikymosi būtinybės (kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo), nesudarytos galimybės darbuotojams pasimatuoti kūno temperatūros prieš darbo pradžią, personalas periodiškai nesitikrino sveikatos dėl COVID-19.

Dar keliose vietose nebuvo tinkamai pasirūpinta indų ir įrankių plovimu, užtikrinant jų švarą ir saugą, prie įėjimo į paslaugų teikimo vietą nepateikta informacija, kad aptarnaujama tik su galimybių pasu ar jam atitinkančiu dokumentu, ne visur sudaryta galimybė ir tinkamai lankytojų rankų dezinfekcijai.

Dėl praėjusią savaitę nustatytų pažeidimų VMVT inicijavo 4 administracinių nusižengimų tyrimus, taip pat surašė 3 administracinių nusižengimų protokolus už ekstremalios situacijos sąlygų nesilaikymą.

„Patikrinimų tikslas nėra būtinai nubausti. Svarbiausia, kad viešojo maitinimo ir prekybos vietos, kuriose kasdien lankosi tūkstančiai žmonių, elgtųsi atsakingai ir laikytųsi visų reikalavimų, nes tai susiję su vsuomenės sveikata, todėl inspektoriai ir tarnybos specialistai nuolat konsultuoja, o sankcijos skiriamos tik už piktybinius arba itin reikšmingus nusižengimus“, – sako Miglė Navašinskaitė, VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė.

Pasak specialistės, atvykę į patikras inspektoriai pataria, kaip ištaisyti pažeidimus, taip pat dalis neatitikimų nesunkiai pašalinami dar inspektoriams būnant subjekte.

Daug dėmesio VMVT specialistai skiria ir konsultavimui, vien per pastarąsias 3 savaites, kuomet buvo sustiprinta galimybių paso kontrolė, VMVT suteikė daugiau nei pusantro šimto individualių konsultacijų verslui tiek žodžiu, tiek raštu paštu vien dėl šio reikalavimo tinkamo įgyvendinimo maitinimo įstaigose. Per šį laikotarpį dėl galimų pažeidimų sulaukta per dešimt skundų.

Lyginant pastarųjų dviejų savaičių patikrinimų rezultatus, pastebima, jog pažeidimų skaičius nežymiai mažėjo. Praėjusią savaitę fiksuotų pažeidimų skaičius buvo 10, ankstesnę savaitę – 15 arba 5 proc. nuo bendro patikrinimų skaičiaus.

Informacija iš:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos