vaistai.lt

Silpnai girdintiesiems – pažangesni klausos aparatai su belaidžio ryšio funkcija (Video) (430/0) 

Silpnai girdintiesiems – pažangesni klausos aparatai su belaidžio ryšio funkcijaKlausos sutrikimų turintys vaikai ir sunkių klausos sutrikimų turintys suaugusieji, apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu, jau gali įsigyti kur kas technologiškai pažangesnių klausos aparatų nei iki šiol – su belaidžio ryšio funkcija. Nuo spalio ligonių kasos pagal pakeistus šių prietaisų funkcijų techninius reikalavimus padidino klausos aparatų kompensuojamąsias kainas.

„Nuolat stengiamės gerinti situaciją pacientams, tad sekame padėtį rinkoje. Ligonių kasos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo kompensuojamų klausos aparatų bazines kainas buvo apskaičiavusios prieš trejus metus, tad natūralu, jog per tą laikotarpį atsirado technologiškai pažangesnių, naujesnės kartos klausos aparatų. Priėmus minėtus pakeitimus, pacientai jau dabar gali  įsigyti pažangesnius aparatus ir palengvinti savo kasdienybę“, – sako Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Medicinos priemonių kompensavimo skyriaus vedėjas Giedrius Baranauskas.

Perskaičiavus kainas vaikų klausos aparatų bazinė kaina vidutiniškai padidėjo 44 proc. ir dabar sieks 540-580 eurų, suaugusiųjų – 48 proc. ir sieks 380 eurų.

Pasak G. Baranausko, atsižvelgdami į gydytojų otorinolaringologų bei pacientų pateiktus siūlymus dėl klausos aparatų kanalų skaičiaus didinimo ir kitų papildomų aparatų funkcijų, buvo pakoreguoti aparatų funkcijų techniniai aprašymai. Visų tipų vaikams skirtų klausos aparatų kanalų skaičius padidintas iki daugiau nei 12 kanalų juostų. Taip pat įrašyta nauja funkcija – belaidžio ryšio galimybė (angl. bluetooth), taip pat galimybė tiesiogiai arba per priedą į klausos aparatus transliuoti garsą iš išmaniojo telefono, planšetės, TV imtuvo, kiti reikalavimai.

Suaugusiems pacientams, kuriems nustatytas didžiausias klausos netekimo laipsnis, skiriamiems klausos aparatams taikomi reikalavimai nekeičiami, tik 2 kanalais padidintas klausos kanalų skaičius, t. y. – daugiau nei 6 kanalų juostos.

Ligonių kasos vaikams per metus vidutiniškai kompensuoja apie 275 klausos aparatus, o suaugusiesiems, turintiems labai sunkių klausos sutrikimų – 1800.

2021 m. PSDF biudžete klausos aparatų ir jų pritaikymo išlaidoms kompensuoti iš viso skirta 2,5 mln. eurų – 223 tūkst. eurų daugiau nei 2020 metais.

Daugiau apie klausos aparatų kompensavimo tvarką skaitykite čia.

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos