vaistai.lt

Ką garantuoja privalomasis sveikatos draudimas sergantiesiems cukriniu diabetu? (188/0) 

Ką garantuoja privalomasis sveikatos draudimas sergantiesiems cukriniu diabetu?Cukrinis diabetas – sunki ir klastinga lėtinė liga, galinti sukelti žmogui labai sunkias komplikacijas. Todėl ja susirgus labai svarbu išmokti gyventi su liga ir ją valdyti. Ligonių kasos primena, kokios sveikatos priežiūros paslaugos bei medicinos pagalbos ir ortopedinės priemonės yra  kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis sergantiesiems cukriniu diabetu.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos (TLK) specialistai ragina gyventojus pajutus pirmuosius cukrinio diabeto simptomus arba atsiradus naujiems, nedelsti ir pirmiausia kreiptis į savo šeimos gydytoją. Matydamas, kad vystosi ligos komplikacijos, šeimos gydytojas pacientą  nusiųs konsultuotis pas gydytojus specialistus.

Gydantis gydytojas, atsižvelgdamas į paciento būklę ir nustatęs, kad gali būti reikalinga medicininė reabilitacija, išrašys siuntimą fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojui. Šis, įvertinęs paciento sveikatos būklę ir ligos sunkumo laipsnį, parinks reabilitacinio gydymo rūšį bei trukmę. Kur gauti kompensuojamas medicininės reabilitacijos paslaugas, pacientas gali pasirinkti pats. Tačiau svarbu, kad jo pasirinkta gydymo įstaiga turėtų sutartį su TLK, nes tik tokiu atveju reabilitacijos išlaidos bus apmokėtos iš PSDF.

Svarbu žinoti, kad privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems diabetu sergantiems pacientams keturis kartus per metus ligonių kasos apmoka glikozilinto hemoglobino tyrimą, kuris atliekamas kas tris mėnesius. Taip pat kompensuojamos insulino pompos nuomos išlaidos bei keturis kartus per metus apmokamas gydomasis pedikiūras.

Sergantiesiems cukriniu diabetu su komplikacijomis iš PSDF kompensuojamos ortopedijos techninės priemonės. Ortopedinę avalynę ar batų įdėklus pacientui gali skirti fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas, gydytojas ortopedas traumatologas, chirurgas.

Ligonių kasos taip pat kompensuoja insulino pompos nuomos išlaidas sergantiesiems I tipo cukriniu diabetu: vaikams, žmonėms iki 24 metų, nėščiosioms ir planuojančioms pastoti moterims (iki vienerių metų laikotarpiui, kai cukrinis diabetas yra nekontroliuojamas) bei pacientams, įtrauktiems į laukiančiųjų kasos salelių transplantacijos sąrašą – iki transplantacijos ir ne daugiau nei 12 savaičių po jos.

Klaipėdos TLK duomenimis, nuo metų pradžios diabeto slaugos paslaugos šios TLK aptarnaujamos zonos gydymo įstaigose buvo suteiktos beveik 5000 žmonių.

Gydymo įstaigas, kurios yra sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis, galite rasti čia.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos informacija

Ligonių kasos kviečia:

Skaityti svarbiausias naujienas Facebook: https://goo.gl/ML8SqJ
Pamatyti naujausias nuotraukas ;) Instagram: https://goo.gl/tXvpXr
Žiūrėti išsamius ir linksmus vaizdo įrašus Youtube: https://goo.gl/BPBep2
Sekti išskirtinius infografikus ir ne tik Flickr: https://goo.gl/bGtZg2
Rūpimus klausimus galima pateikti arba (8 5) 232 2222.

Informacija iš:

Valstybinė ligonių kasa

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus. 

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos