vaistai.lt

Dėl vakcinų nuo COVID-19 saugumo (85/0) 

Dėl vakcinų nuo COVID-19 saugumoEuropos vaistų agentūros (toliau – EVA) Farmakologinio budrumo ir rizikos vertinimo komitetas (toliau – PRAC) nusprendė, kad šiuo metu nepakanka duomenų dėl galimo dėl daugiasisteminio uždegiminio sindromo (toliau – DUS) ir vakcinų nuo COVID 19 priežastinio ryšio.

DUS yra rimta uždegiminė būklė, paveikianti daugelį organizmo sistemų, o jo simptomai gali būti nuovargis, nuolatinis stiprus karščiavimas, viduriavimas, vėmimas, pilvo skausmas, galvos skausmas, krūtinės skausmas ir pasunkėjęs kvėpavimas. Anksčiau buvo pranešta apie DUS pacientams persirgusiems COVID-19 liga.

PRAC įvertino turimus spontaninių pranešimų duomenis ir nusprendė, kad šiuo metu atnaujinti vakcinų informacinių dokumentų nereikia.

PRAC ragina visus sveikatos priežiūros specialistus pranešti apie bet kokius DUS atvejus ir kitus nepageidaujamus reiškinius žmonėms, vakcinuotiems šiomis vakcinomis.

EVA toliau atidžiai stebės šią situaciją ir imsis reikiamų priemonių, jeigu reikės.

Daugiau informacijos žr. čia.

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos