vaistai.lt

Dėl vakcinos Spikevax saugumo (91/0) 

Dėl vakcinos Spikevax saugumoEuropos vaistų agentūros (toliau – EVA) Farmakologinio budrumo ir rizikos vertinimo komitetas (toliau – PRAC) nusprendė, kad šiuo metu nepakanka Europos vaistų agentūros (EVA) Farmakologinio budrumo rizikos vertinimo komitetas (PRAC) pradėjo saugumo signalo, susijusio su kapiliarų pralaidumo sindromu žmonėms, kurie buvo paskiepyti Spikevax, peržiūrą.

EudraVigilance duomenų bazėje buvo pranešta apie šešis šio labai reto sutrikimo, kuriam būdingas skysčių pralaidumo padidėjimas iš kraujagyslių, sukeliantis audinių patinimą ir kraujospūdžio sumažėjimą, atvejus. Šiuo metu dar neaišku, ar yra priežastinis ryšys tarp vakcinacijos ir pranešimų apie kapiliarų pralaidumo sindromą.

PRAC įvertins visus turimus duomenis, kad nuspręstų, ar priežastinis ryšys patvirtinamas, ar ne. Tais atvejais, kai priežastinis ryšys patvirtinamas arba laikomas tikėtinu, būtina imtis reguliacinių veiksmų rizikai sumažinti. Įprastai tokiais atvejais atnaujinama vaistinio preparato charakteristikų santrauka ir pakuotės lapelis.

EVA toliau informuos apie PRAC peržiūros rezultatus.

Daugiau informacijos žr. čia.

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos