vaistai.lt

Ar reikia gerti į sveikatą? Kodėl alkoholio nevartojantys žmonės dažnai gyvena trumpiau? (555/0) 

Ar reikia gerti į sveikatą? Kodėl alkoholio nevartojantys žmonės dažnai gyvena trumpiau?Ne vienam skaitytojui tai bus netikėta žinia - mokslininkai teigia, kad tie, kurie visiškai nevartoja alkoholio, gyvena trumpiau. Ir tai įrodyta jau ne viename tyrime.

Italų gyvenimo trukmė yra palyginti ilga ir jiems vynas nėra svetimas. Tiesą sakant, manoma, kad raudonasis vynas netgi lėtina senėjimą. Bet keisčiausia tai, kad visai alkoholio nevartojantys žmonės, atrodo, nesulaukia tokio garbaus amžiaus kaip tie, kurie kartais kelia taurę „į sveikatą“

Tiesa, net ir tie tyrimai, kurie teigė, kad negeriantys žmonės gyvena trumpiau, pabrėždavo saiką. Egzistuoja riba, kurią peržengus kiekvienas alkoholio lašas tik artina mirtį.

Tiesą sakant, naujas Vokietijoje atliktas tyrimas rodo, kad abstinencijos ir mirties rizikos ryšys nėra toks akivaizdus, kaip mokslininkai manė anksčiau. Mokslininkai išanalizavo 4028 Vokietijos gyventojų, kurie 1996-1997 metais dalyvavo standartizuotuose interviu, duomenis. Ta informacija dabar yra labai vertinga, nes po daugiau nei 20 metų galima įvertinti šių žmonių mirštamumą.

Tarp tyrimo dalyvių, 447 nevartojo alkoholio. Tačiau mokslininkai pastebėjo, kad 405 iš jų anksčiau buvo alkoholio vartotojai, bet tiesiog vėliau metė. Be to, 322 iš jų turėjo kitų mirties riziką didinančių sveikatos problemų. 125 alkoholio nevartojantys žmonės, kurie anksčiau nebuvo alkoholikai ir neturėjo kitų didesnių sveikatos problemų ar žalingų įpročių, nepasižymėjo didesne ankstyvos mirties rizika nei tie, kurie saikingai vartoja alkoholį.

Kitaip tariant, tikėtina, kad ankstesnių tyrimų duomenys buvo iškraipyti papildomų faktorių. Daug visiškai alkoholio nevartojančių žmonių šį žalingą įprotį metė, nes anksčiau juo piktnaudžiavo. Nemažai alkoholio vengia, nes vartoja su juo nesuderinamus vaistus (vadinasi, turi kitų sveikatos problemų) ar išgėrę jaučiasi labai prastai. Atkreipus dėmesį į šiuos faktorius, šiek tiek geriantys žmonės negyvena ilgiau nei tie, kurie visiškai negeria.

 

Parengta pagal:
Alcohol abstinence and mortality in a general population sample of adults in Germany: A cohort study
 

Informacija iš:

technologijos.lt

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos