vaistai.lt

Praėjusią savaitę gripas diagnozuotas penkiose apskrityse (154/0) 

ImageNacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis per savaitę padidėjo.

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis siekė 52,8 atvejo 10 tūkst., pirmąją lapkričio savaitę – 44,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Lapkričio 8–14 d. mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo užregistruotas Utenos  apskrityje, didžiausias – Šiaulių apskrityje.

 Per pirmąsias dvi lapkričio mėn. savaites gripas diagnozuotas 8 Lietuvos gyventojams (lapkričio 1–7 d. gripas užregistruotas 2 Lietuvos gyventojams, lapkričio 8–14 d. gripu sirgo 6 asmenys).

Šį (2021–2022 m.) gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

 

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse:

Sergamumo gripu ir ŪVKTI duomenys apskrityse

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje yra didesnis. 2020–2021 m. gripo sezono 45-ąją savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 31,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų, o 2021–2022 m. gripo sezono 45-ąją savaitę – 52,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 44 sav. 436 gautiems ėminiams COVID-19 ligai nustatyti buvo atliekami ir gripo viruso nustatymo tyrimai, išskirtas vienas gripo virusas (A(H3)).

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m.:

Sergamumas gripu ir ŪVKTI Lietuvoje gripo sezonų metu nuo 2018 m 

Svarbu kruopščiai laikytis asmens higienos

Čiaudint ir kosint būtina užsidengti nosį ir burną bei naudoti vienkartines nosinaites arba rankų dezinfekcijos priemones (pvz., dezinfekuojančias servetėles rankoms). Panaudotas nosinaites reikia nedelsiant išmesti. Stengtis kuo dažniau plauti rankas (ne trumpiau kaip 20–30 sekundžių). Taip pat labai svarbu stengtis neliesti paviršių, kurie gali būti užteršti gripo virusu. Neliesti nešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos. Rekomenduojama dažniau vėdinti ir drėgnu būdu valyti patalpas. Susirgus reikėtų kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą ir likti namuose.

NVSC informacija

 

Informacija iš:

Image Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos

Image: FreeDigitalPhotos.net




Susijusios prekės




Komentarai (Viso žinučių: 0)


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos