vaistai.lt

Pranešimus apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas teikite tik VVKT (237/1) 

Pranešimus apie įtariamas nepageidaujamas reakcijas teikite tik VVKTNeatskleiskite savo jautrių asmens duomenų bet kam – saugokite juos! Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT) pastebi, kad viešojoje erdvėje atsiranda skatinimų teikti informaciją apie pasireiškusias įtariamas nepageidaujamas reakcijas (ĮNR) į vakcinas, ne VVKT, o kitiems subjektams.

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad:

  • Lietuvoje duomenis apie sunkias ir nesunkias ĮNR į vaistus, įskaitant vakcinas, rinkti yra įgaliota tik VVKT. Informacija apie ĮNR yra registruojama specialiai tam sukurtose duomenų bazėse, užpildant patvirtiną formą ir perduodama Europos duomenų bazę „EudraVigilance“. Šią informaciją analizuoja ir vertina kompetentingi VVKT ir Europos vaistų agentūros ekspertai. Tokia nepageidaujamų reakcijų stebėsenos sistema leidžia nustatyti įtariamo šalutinio poveikio, apie kurį iki tol nežinota, ženklus ir gauti naujos informacijos apie žinomą šalutinį poveikį.
  • Būkite budrūs, kai neįgalioti tam asmenys siekia rinkti jūsų asmens duomenis apie sveikatos būklę. Saugokite šią informaciją ir neatskleiskite jos bet kam.  
  • Primename, kad informaciją apie vaisto (vakcinos) šalutinius poveikius yra skelbiama pakuotės lapelyje, taip pat VVKT interneto svetainėje. Ją galima rasti paspaudus šią nuorodą (į paieškos laukelį reikia įvesti vartojamo vaisto (vakcinos) pavadinimą).
  • Pranešdami apie įtariamą šalutinį vaistų, įskaitant vakcinas, poveikį užtruksite vos kelias minutes. Tereikia paspausti šią nuorodą ir užpildyti atsidariusią formą. Pranešti ĮNR taip pat galima užpildant pranešimo formą, skirtą pacientams (ją galima rasti čia.) ir atsiunčiant elektroniniu paštu  (adresu ) bei nemokamu telefonu 8 800  73 568 (pacientams).
  • Informaciją apie ĮNR statistiką atnaujiname ir skelbiame kiekvieną savaitę (ją rasite čia. ), o išsamią ĮNR analizę pristatome viešai spaudos konferencijų metu.

Informacija iš:

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba

Image: FreeDigitalPhotos.net







Komentarai (Viso žinučių: 1)

Ričardas
Parašė Svečias 2024-03-12 15:56:32
HYPNOGEN (zolpidemi tartras) 
 
Vaistas veikia priešingai, nei turėtų. Jo pavartojęs, kelias paras negalėjau užmigti. Praėjo dvi savaitės kol atsigavau.Taip vaistai paveikė ir Egidiją.


Atsakyti
Vardas:Svečias
Pavadinimas:
Komentaras:


Įrašykite patvirtinimo kodą

Powered by AkoComment 3.0


vaistai.lt pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegalius veiksmus.

Į viršų
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos